Trei incendii, în același timp, în aceeași comună. Unul dintre ele a fost provocat de o mână criminală VIDEO

0
Publicat:

Pompierii buzoieni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru stingerea a trei incendii care au izbucnit aproape simultan. În cel puțin unul dintre cazuri, flăcările au fost puse intenționat, iar poliția a demarat o anchetă pentru a lămuri împrejurările.

Mai multe apeluri la 112 au anunțat duminică, după ora 22.00, izbucnirea a două incendii în comuna Scorțoasa, județul Buzău, în sate diferite, aflate la peste zece kilometri distanță unul de celălalt. Două autospeciale de stingere de la ISU Buzău cu cinci subofiteri au fost trimise la intervenție în satul Gura Văii, unde flăcările se manifestau la casa unei octogenare, care locuiește împreună cu o nepoată. Pompierii au găsit casa deja distrusă de incendiu. Flăcările au pornit de la un coș de fum deteriorat, transmit reprezentanții ISU Buzău.

Între timp, un alt apel a sosit la dispeceratul ISU Buzău din satul Grabicina de Jos. Spre acest sat, aflat la distanță mare de centrul comunei Scorțoasa, au pornit membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scorțoasa și încă două autospeciale de stingere de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău.

Atunci când au ajuns la destinație, echipajele ISU au observat încă un incendiu în desfășurare la câțiva zeci de metri distanță de casa pentru care au venit inițial.  Forțele sosite la Grabicina de Jos au fost redistribuite imediat, astfel că o mașină a rămas la prima casă incendiată, distrusă deja de flăcări, iar cea de-a doua a mers la locuința găsită ulterior în flăcări.

Trei case din Scorțoasa au ars în aceeași noapte. SURSA SVSU Scorțoasa
Trei case din Scorțoasa au ars în aceeași noapte. SURSA SVSU Scorțoasa

Aici, pompierii au avut cel mai mult de furcă, deoarece flăcările uriașe amenințau și celelalte gospodării învecinate. Patru ore a durat intervenția echipajelor de stingere la cea de-a treia casă. După ce echipajele de intervenție au stins flăcările, ofițerii de la ISU au început investigații pentru a stabili cauzele.

Au aflat astfel că, cel puțin în cazul celei de-a treia locuințe, focul a fost pus intenționat. În casă au fost descoperite mai multe locuri din care a izbucnit incendiul, focare, aspect care i-a determinat pe pompieri să declare ca posibilă cauză „crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de generare a incendiilor”.

Și polițiștii Secției Rurale Berca au intrat pe fir, pentru a descoperi persoana care a provocat incendiul și dacă aceeași persoană are vreo legătură și cu celălalt incendiu, care a distrus o casă din vecinătate. În prima dintre casele mistuite de incendiu locuia un bătrân. Incendiul de aici ar fi izbucnit de la jarul căzut din sobă. În cea de-a doua gospodărie cuprinsă de flăcări locuiau cinci persoane. Niciunul nu a fost rănit. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite