Reacția autorităților după moartea a doi copii într-un incendiu. Tragedia s-a produs într-un sat din Buzău

0
Publicat:

La scurt timp după incendiul din Buzău în care și-au pierdut viața un băiețel în vârstă de un an și surioara lui, IGSU a lansat un mesaj de avertizare și conștientizare a populației cu privire la riscurile pe care le presupune lipsa de supraveghere a copiilor, în principal dacă aceștia au vârste mici.

Potrivit pompierilor, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse în locuințe. Doar anul acesta, 38 de copii au fost victime ale incendiilor. Dintre ei, șase au murit, iar 32 au fost răniți.

Pompierii spun că, în cele mai multe situații, copiii nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

Tocmai de aceea, IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

”NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ! Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă! Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”, transmite IGSU pe pagina oficială de Facebook.

Joi, un băiețel în vârstă de un an și surioara lui de doi ani și jumătate și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a cuprins locuința. Tragedia s-a produs în satul Sârbești, comuna Vintilă Vodă.

Cei doi frăţiori erau împreună în cameră. Mama ieşise din casă, iar când a văzut flăcările a alergat într-un suflet să-i scoată pe cei mici. A încercat să intre în dormitor, însă nu a avut nicio şansă în faţa focului violent. Din păcate, nu a reuşit să-şi salveze copilaşii.

„Eu m-am dus un pic la soacră-mea, apoi i-am spus că mă duc acasă, la copii să văd ce fac. Am plecat după ce au mâncat și au adormit. Când m-am întors acasă, era deja flacăra sus”, ne-a spus Carmen Petre, mama minorilor.  

Mama copiilor decedați a rămas cu suferința în suflet. FOTO Iulian Bunilă
Mama copiilor decedați a rămas cu suferința în suflet. FOTO Iulian Bunilă

Când pompierii au ajuns la locul tragediei, tavanul casei se prăbuşise, iar trupurile micuţilor erau deja carbonizate.

„Am pătruns echipați corespunzător și însoțiți de țeava de refulare cu apă în încăperea unde ne-au indicat martorii că erau doi copii minori. Am încercat să-i salvăm, dar arderea era generalizată și nu am putut să-i mai scoatem”, a declarat Vasile Iacob, ISU Buzau.

Tatăl copiilor este la închisoare, iar femeia îi creştea singură pe cei mici. Pentru că trăiau în sărăcie, primarul şi oamenii din comună îi mai ajutau cu haine şi alimente. Acum, mama are nevoie de bani pentru dubla înmormântare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite