Tânăr crescut în sistemul de protecție socială, admis la Academia de Poliție VIDEO

0
Publicat:

Răzvan Cercel, un tânăr care a crescut în sistemul de protecție socială, este primul dintre buzoienii admiși în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, din București. Polițiștii buzoieni i-au pregătit o surpriză pentru a-l felicita și l-au încurajat în frumoasa provocare ce-l așteaptă.

Viitorul polițist a fost întâmpinat de comisarul Emilia Mihăilescu. FOTO Iulian Bunilă
Viitorul polițist a fost întâmpinat de comisarul Emilia Mihăilescu. FOTO Iulian Bunilă

Răzvan Cercel a fost admis primul din cei peste o sută de tineri din Buzău care au susținut anul acesta examenul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. El a obținut al patrulea rezultat pe țară. Performanța deosebită îi conturează tânărului certitudinea că va deveni unul dintre cei mai buni inspectori antidrog.

Înainte de a porni în noua etapă a vieții, Răzvan a fost invitat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, unde a avut parte de mai multe surprize. Viitorul polițist a fost întâmpinat de comisarul Emilia Mihăilescu, șeful Biroului Siguranță Școlară, și de reprezentanții biroului de Relații Publice din cadrul IPJ Buzău.

„Rezultatul a fost cel mult aşteptat şi pentru care a muncit în mod consecvent, cu determinare, cu seriozitate: mâine pleacă la Băneasa, pentru cazarmare, cum obişnuim noi să spunem. Este un pic emoţionat, puţin îngrijorat de faptul că este contratimp, dar mândru şi fericit că urmează anii de studiu pentru a deveni ceea ce şi-a dorit, polițist!”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

Printr-o mobilizare specifică unei unităţi de poliţie, gazdele din IPJ Buzău i-au pregătit bagajul de care va avea nevoie, „să-l mai scutească măcar de o parte din stresul noului început”.

„Această pregătire a fost posibilă cu sprijinul organizaţiilor sindicale şi profesionale: Fundaţia Amprenta Buzău, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Democratic al Poliţiştilor SIDEPOL şi Club Sportiv Poliţia Buzoiană”, transmite IPJ Buzău.

De asemenea, luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, i-au oferit o emblemă, pe post de amuletă norocoasă, care să îl ghideze în drumul pe care a pornit, cu inscripţia “Curaj – Lege – Onoare!”.

Tânărul din Buzău, crescut în sistemul de protecție socială

Răzvan Cercel s-a născut într-o familie cu nouă frați, fără posibilități materiale. A ajuns de mic în sistemul de protecție socială, în grija unor asistenți maternali, apoi în apartamentele Direcției pentru Protecția Copilului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite