Tâlhărie la vedere. Momentul în care un adolescent îi smulge telefonul din mână unei femei VIDEO

0
Publicat:

O femeie a rămas fără telefonul mobil în timp ce se afla într-un autobuz din municipiul Buzău. Momentul în care aparatul i-a fost smuls din mână a fost surprins de o cameră de supraveghere. Cu ajutorul imaginilor, infractorul a fost identificat iar păgubita și-a recuperat prejudiciul.

Din cercetări s-a stabilit că, în timp ce se deplasa cu autobuzul, bănuitul ar fi profitat de neatenția femeii, care se uita pe telefon, i l-ar fi luat din mână şi, profitând că vehiculul tocmai ajunsese în staţie, a fugit.

Spre norocul păgubitei, scena a fost înregistrată de sistemul de supraveghere aflat în autobuz. Pe imagini se vede cum făptașul smulge aparatul din mâna femeii, în timp ce autobuzul se afla în stație cu ușile deschise, după care a fugit.

„În ziua de 18 martie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul unui furt, un tânăr în vârstă de 16 ani, din Buzău. Fapta a fost sesizată în ziua de 27 februarie a.c., de către o buzoiancă în vârstă de 40 de ani”, a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Prejudiciul, estimat de către persoana vătămată la 1.500 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Autobuzele din Buzău au fost dotate cu camere video, pentru a preîntâmpina diverse incidente, precum furturile sau agresiunile. Totodată, măsura a fost decisă și după ce mai mulți călători și-au uitat în autobuze diverse lucruri, precum chei, portofele sau chiar genți, iar la dispeceratul operatorului de transport public local s-au strâns destul de multe astfel de obiecte.

Noile sisteme de supraveghere video acoperă fiecare colț al autobuzelor, iar imaginile sunt stocate pe serverele unității de transport public. Înregistrările video pot fi oferite la cererea călătorilor, victime ale unor infracțiuni și pot fi folosite ca material probator de către Poliție.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite