Gospodării din „zona albastră“ a României, prădate de un infractor. Printre victime, celebrul Gică Baciu, de 102 ani

0
Publicat:

Un hoț a luat la rând casele unor vârstnici din Mânzălești, comună buzoiană cu număr record de localnici trecuți de 90 de ani. Individul, abia liberat din penitenciar, s-a gândit să prade vârstnici neputincioși, după ce a vizionat în pușcărie un reportaj despre populația longevivă.

Domnul Gică muncește ca-n tinerețe la 102 ani. SURSA Ținutul Buzăului
Domnul Gică muncește ca-n tinerețe la 102 ani. SURSA Ținutul Buzăului

Miercuri, 13 martie 2024, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, Buzău, au reținut pentru 24 de ore principalul bănuit în cazul unor infracțiuni de violare de domiciliu și furt calificat.

„Din cercetări s-a stabilit că, în data de 26 februarie 2024, bănuitul ar fi pătruns în curțile a trei persoane, cu vârste cuprinse între 90 şi 102 ani, din Mânzălești, sub pretextul necesităţii schimbului unei bancnote în cupiuri de valoare mai mică”, transmite IPJ Buzău.

Ulterior, acesta ar fi pătruns în imobile, fără acordul proprietarilor, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 600 de lei. Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că principalul bănuit este un braşovean, de 41 de ani.

„Poliţiştii l-au depistat în Bran şi, în baza mandatului de aducere, l-au condus la sediul poliţiei, pentru audieri. În urma materialului probator, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar joi, 14 martie 2024, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

Potrivit unor surse, infractorul a plănuit atacurile în gospodăriile vârstnicilor încă din perioada în care se afla după gratii, unde ajunsese pentru furt și tâlhărie. Le-ar fi spus polițiștilor că ideea i-a venit în urma vizionării unor reportaje despre satele cu oameni trecuți de 90 de ani.

Nea Gică Baciu, localnic de 102 ani, din Mânzălești, este una dintre victimele hoțului. Bătrânul l-a surprins în curte, astfel că hoțul nu a apucat să-i provoace pagube. În 2022, un scurtmetraj care îl are protagonist pe bătrânul Gică Baciu a fost selecționat la Agrofest, Slovacia, cel mai mare festival de film rural din Europa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite