Autobuze electrice, cu Wi-Fi și încărcătoare de telefon, într-un oraș din Muntenia VIDEO

0
Publicat:

Buzăul se aliniază orașelor mari din România, în privința transportului în comun. Un număr de 13 autobuze electrice circulă, de vineri, pe două trasee urbane.

Societatea de transport din municipiul Buzău urmează să mai cumpere alte 16 de autobuze și 20 de microbuze electrice, pentru a înlocui vehiculele cele mai vechi.

Wi-Fi gratuit, rampe speciale destinate persoanelor cu handicap, afișaje în timp real, prize de încărcare pentru telefoane sau validatoare de bilete moderne.

Acestea sunt doar câteva dintre facilitățile de care vor beneficia călătorii de pe traseele 7 și 10, linii pe care circulă, începând de vineri, cele 13 autobuze electrice.

Și sistemul de taxare a fost îmbunătățit substanțial. Biletele pot fi cumpărate în continuare de la ghișee, dar și online, sau de la automatele instalate în unele stații.

Procesul de achiziție este unul destul de simplu, chiar și pentru cetățenii care nu sunt familiarizați cu noile tehnologii.

Tot ca o noutate, fiecare autobuz va fi dotat cu un computer conceput să înregistreze și să stocheze ulterior toate abonamentele valide.

Procesul de validare a călătoriei a devenit foarte simplu, indiferent că vorbim despre un bilet achiziționat prin aplicația de mobil sau de unul pe suport fizic.

Autobuzele circulă pe benzile din interior ale Bulevardului Unirii. FOTO I. Bunilă
Autobuzele circulă pe benzile din interior ale Bulevardului Unirii. FOTO I. Bunilă

Biletele și abonamentele se pot achiziționa oricând și oriunde cu telefonul mobil. Din aplicație se poate vedea la minut când autobuzul dorit ajunge în stație.

Mașinile sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video interior și exterior, cu sistem de informare călători audio şi video. Echipamentele electronice comunică atât cu locațiile semaforizate din intersecții, pentru prioritizarea lor în trafic, cât şi cu cele două centre de monitorizare a traficului şi a flotei de autobuze.

Atobuzele electrice pot transporta până la 80 de pasageri, au o autonomie de 235 de kilometri și vin cu o garanție de trei ani. Pot fi încărcate atât la autobaza companiei de transport local, cât și la capătul de linie al autobuzului 10, de pe Șoseaua Brăilei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite