Secție de Neurochirurgie la Buzău, pusă la punct de specialiști din Turcia. „Porțile sănătății nu au granițe“

0
Publicat:

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău va avea, în sfârșit, Neurochirurgie. Programul operator va demara în această toamnă cu ajutorul unor specialiști din Turcia, cu o vastă experiență în neurochirurgie.

Vizită a specialiștilor turci în Spitalul Județean de Urgență Buzău FOTO I.B.
Vizită a specialiștilor turci în Spitalul Județean de Urgență Buzău FOTO I.B.

Cinci medici specialiști în neurochirurgie în cadrul Spitalului Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți zilele trecute, la Buzău, pentru a parafa o colaborare pe mai mulți ani cu chirurgii buzoieni.

Primele intervenții neurochirurgicale la Buzău se vor realiza începând din această toamnă, împreună cu medicii turci, după ce noua secție de Neurochirurgie a SJU Buzău va fi înființată și dotată corespunzător.

Specialiștii turci vor să contribuie la înființarea unui compartiment de neurochirurgie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău. Acesta este doar unul dintre numeroasele obiective ce urmează să fie atinse în cadrul unui proiect mult mai amplu, în care mai sunt incluse și spitalele județene din Giurgiu și Argeș.

Vizită a specialiștilor turci în Spitalul Județean de Urgență Buzău FOTO I.B.
Vizită a specialiștilor turci în Spitalul Județean de Urgență Buzău FOTO I.B.

În cadrul aceluiași proiect, patru asistente medicale de la Blocul Operator al Spitalului Județean Buzău vor efectua un stagiu de specializare la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală. Primii pași au fost făcuți odată cu semnarea protocolului de colaborare.

„Credem că porțile sănătății nu au granițe, iar vocația nobilă de medic în general și cea de medic neurochirurg în special, ca și dragostea față de oameni cu care Dumnezeu v-a înzestrat, domnilor doctori, sunt singurele care contează și care fac posibil să redați speranța unor oameni, făcând adevărate minuni pentru sănătate și pentru viață”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul unei conferințe de presă care a urmat după semnarea protocolului de coperare româno-turcă.

Tot marți, în ziua semnării protocolului de colaborare, cei cinci medici neurochirurgi turci au vizitat câteva dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență Buzău, fiind interesați, în special, de dotările secțiilor Chirurgie Generală și Bloc Operator.

Pe tot parcursul vizitei la Buzău, medicii din Țara Semilunei au fost însoțiți de medicul dermatolog de origine turcă Merve Oruc, angajată a Spitalului Județean Buzău, cea care a avut rolul de translator.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite