Mașinile Google Street View, ghinioane în România. Un Opel care actualizează hărțile virtuale a fost lovit de un Logan

0
Publicat:

Un autoturism Google Street View a fost avariat într-un accident rutier, într-un sat din Buzău. Este a treia autospecială a gigantului tehnologic lovită pe drumurile din România, de la începutul noii sesiuni de cartografiere în țara noastră.

Mașina a suferit daune mari. SURSA reporterbuzoian.ro
Mașina a suferit daune mari. SURSA reporterbuzoian.ro

Cel mai recent dintre incidentele în care au fost implicate mașinile care fac fotografii pentru serviciul Google Street View al companiei Google România a avut loc miercuri, 7 iunie 2023, în comuna Ziduri, satul Heliade Rădulescu, județul Buzău. Este vorba despre o coliziune a Opel-ului Google cu un autoturism Dacia Logan.

Este a treia autospecială a gigantului tehnologic avariată de la începutul noii sesiuni de cartografiere în țara noastră, care a început pe 7 martie 2023

Potrivit poliției, cauza impactului ar fi fost neacordarea de prioritate de către șoferul autoturismului Logan. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, ambii șoferi scăpând teferi din coliziune.

Mașina care actualiza hărțile Google Street View a fost însă aruncată în șanț, suferind daune serioase.

Mașina implicată în accident era cu șofer la volan. SURSA reporterbuzoian.ro
Mașina implicată în accident era cu șofer la volan. SURSA reporterbuzoian.ro

Mașinile Google Street View au revenit în România în această primăvară și au început să încarce imagini noi pe data de 7 martie 2023.

De atunci, câteva dintre ele au fost implicate în trei incidente rutiere, prima fiind avariată pe 23 martie 2023, în orașul Ovidiu, județul Constanța.

Cei care erau în zonă atunci când s-a produs incidentul au declarat că mașina Google Street View, autoturism autonom, nu ar fi acordat prioritate și ar fi intrat în coliziune cu o altă mașină. Medicii de la Ambulanță care au ajuns la fața locului au preluat o persoană din cel de-al doilea vehicul.

Alt autoturism a fost implicat într-o coliziune cu locomotiva unui tren, pe 10 mai 2023, în Mehedinți.

Accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată din Butoiești-Mehedinți. Mașina Google Street View a fost lovită de un tren de persoane care circula pe relația Turnu Severin - București.

Impactul a fost atât de violent încât mașina Google Street View a fost aruncată la 30 de metri depărtare, pe câmpul de lângă calea ferată. Printr-un miracol, șoferul, un bărbat de 51 de ani, a supraviețuit coliziunii. Acesta a reușit să iasă din autoturism cu ajutorul localnicilor. Mașina a înregistrat daună totală, din ea nu au mai rămas decât fiare contorsionate. Sătenii au decuplat bornele bateriei, ca autoturismul să nu ia foc.

Mașină Google Street View făcută praf în urma coliziunii cu un tren Facebook Actual Mehedinți
Mașină Google Street View făcută praf în urma coliziunii cu un tren Facebook Actual Mehedinți

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite