Scene revoltătoare. Bărbat filmat când își biciuiește calul și-l forțează să tragă o camionetă înfrânată, ca să-l poată vinde scump VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr care s-a filmat în timp ce își chinuie calul pentru a-l forța să tragă o dubă de peste trei tone, cu roțile blocate, a fost sancționat cu o amendă usturătoare. Bărbatul a postat imaginile pe Facebook cu gândul să obțină un preț bun pentru cabalină, însă filmulețul a fost văzut și de poliția animalelor.

Oamenii legii l-au căutat pe proprietarul calului de tracțiune și l-au vizitat zilele trecute pentru a-i aplica sancțiunea. Acesta s-a ales cu o pagubă de 3.000 de lei.

În clipurile postate pe rețelele de socializare, zilele trecute, de un tânăr din satul Bădila, comuna Pârscov, apar mai multe persoane care forțează un cal să tragă o autoutilitară cu roțile blocate.

Pe imagini se vede cum animalul, care are hamurile prinse de cârligul de ancorare al camionetei, este biciuit în mod repetat de către o persoană, pentru a-l determina să tragă  greutatea. Animalul abia reușește să înainteze, semn că povara de peste trei tone este mult prea mare pentru el.

image

Un alt individ ține calul de hățuri pentru a-l ghida dar și ca să nu-i permită să se smucească, din cauza loviturilor cu biciul. În clipurile în care cabalina este pusă la grea încercare, se aude vocea unui copil care asistă la întreaga scenă plină de agresivitate și spune la un moment dat să lase animalul în pace.

Filmulețele au strâns zeci de comentarii, multe dintre ele din partea unor internauți revoltați de atitudinea protagoniștilor față de cal. Spre ghinionul celui care a postat clipurile, proprietarul calului, imaginile au ajuns în posesia Poliției Animalelor din Buzău.

image

Identificarea persoanelor care agresează calul s-a făcut repede, după numărul autoutilitarei care apare în filmulețe. Echipajul de poliție l-a amendat pe proprietarul calului, un tânăr de 25 de ani, din satul Bădila, comuna Pârscov, cu suma de 3.000 de lei.

El le-a spus agenților că așa știa el că se procedează când vrei să comercializezi un cal și le-a promis că nu va repeta obiceiul. Bărbatul din satul Bădila dorea să ceară peste 12.000 de lei pe calul de tracțiune, însă a decis să nu-l mai vândă după ce s-a convins cât de mult poate trage.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite