Cum țepuiesc românii restaurantele. Păr, unghii sau insecte, puse în mâncare la finalul ospățului VIDEO

0
Publicat:

O categorie aparte de clienți frecventează localurile. Comandă, mănâncă o parte și apoi pun în farfurie unghii, păr sau muște pentru a avea motive să facă reclamații. O spun reprezentanții Protecției Consumatorilor.

Mâncărurile erau neconsumate până la capăt. SURSA Arhivă
Mâncărurile erau neconsumate până la capăt. SURSA Arhivă

În municipiul Buzău există cetățeni care şi-au făcut un obicei din a mânca din restaurante gratuit. Până să termine consumația, ei strecoară diverse obiecte în produsele comandate pentru ca ulterior să reclame la instituţiile competente. Cele mai multe dintre apeluri ajung în evidența Protecției Consumatorilor Buzău.

Cornelia Galer, comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, a spus că instituția pe care o conduce primește multe reclamaţii legate de prezența în mâncarea servită la restaurant a unor corpuri străine. Unele sunt confirmate, însă altele se dovedesc a veni de la persoane care folosesc acest instrument pentru a beneficia gratuit de o masă.

„De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamaţii. Sunt şi unele neîntemeiate. Ca să înţelegem aşa cam ce se întâmplă în piaţă, s-a format deja o clasă de consumatori care trăiesc neplătind”, a declarat Cornelia Galer.

Practica a fost anunțată, joi, 28 septembrie 2023, în cadrul Colegiului Prefectural când Cornelia Galer, comisar şef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, a detaliat modul de operare al acestor persoane care au obiceiul de a compromite mâncarea.

Asta am constatat-o noi pe parcursul ultimilor ani de cercetări a reclamaţiilor, adică de regulă sunt persoane tinere care au asupra lor pliculeţe cu fir de păr, unghie, muscă, vierme sau mai ştiu eu ce, se duc în restaurante sau pe terase, comandă, mănâncă jumătate sau trei sferturi, pun acolo din pliculeţ ce trebuie, fac poză, fac reclamaţie”, a mai precizat Cornelia Galer.

Potrivit comisarului șef, astfel de practici au fost întâlnite în mai multe restaurante din Buzău, însă este vorba despre cele care au terase și sunt frecventate mai des de tineri.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite