Salvarea fetiţei de trei ani cu un ghiozdan în spate, relatată de poliţiştii care au găsit-o pe marginea şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

O clipă de neatenţie din partea unei tinere din Buzău se putea încheia tragic pentru fiica ei de trei ani, Ema. Fetiţa a plecat din curte, cu un ghiozdan în spate, sumar îmbrăcată, şi a apucat să parcurgă aproape doi kilometri pe marginea unui drum intens circulat. Soarta i-a scos micuţei în cale doi poliţişti care porniseră într-o misiune în urma unui apel la 112.

Întâmplarea a avut loc pe drumul judeţean DJ 203D, în localitatea Scutelnici, judeţul Buzău. Ema, o fetiţă de numai trei anişori, şi-a luat un ghiozdan în spate şi a ieşit pe poartă, fără să fie observată de părinţi.

Ajunsese la aproape doi kilometri distanţă de casă, atunci când a fost observată de poliţiştii Mihaela Şerbu şi Adrian Poncea, plecaţi de la Secţia 13 Smeeni la o intervenţie semnalată prin apel la 112. 

Echipajul a oprit şi a transmis prin radio că renunţă la misiunea iniţială, întrucât a intervenit o altă urgenţă.

”Ne deplasam la un apel la 112, iar la un moment dat pe marginea şoselei, între două localităţi, am observat o fetiţă îmbrăcată sumar, cu un ghiozdan în spate şi dezorientată. Am oprit, am adus-o la cădură în maşină, iar cât timp colega stătea de vorbă cu fetiţa au am făcut verificări a cui este, din ce localitate, dacă este dispărută”, ne-a povestit agent-şef principal Adrian Poncea.

Fetiţa era îngheţată şi dezorientată când a fost găsită de poliţişti. După ce au aflat de unde a dispărut Ema, Adrian Poncea şi Mihaela Şerbu au înapoiat-o părinţilor, după aproximativ o oră de la dispariţie. 

buzaufetita

Sursa Facebook MAI 

Din spusele mamei, micuţa ar fi plecat de acasă cu ghiozdanul în spate pentru că l-a văzut pe fratele ei că face acest lucru în fiecare zi când merge la şcoală.

  

”Copilul era într-o situaţie de risc, deoarece era pe marginea drumului, într-o porţiune unde limita de viteză este mare. Am mers la părinţi, am găsit mama care nu ştia de dispariţia fetei. A profitat de un moment de neatenţie al mamei şi a ieşit din curte cu ghiozdanul în spate, imitându-şi fratele mai mare. A fost bucuroasă că i-am adus fetiţa nevătămată şi a promis că o să asigure poarta”, ne-a declarat agentul Mihaela Şerbu.

Povestea Emei, mediatizată pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, a generat sute de comentarii, cele mai multe fiind critice la adresa părinţilor neatenţi.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite