Familie de refugiaţi din Ucraina, rămasă cu maşina în pană. Ajutorul a venit de la nişte poliţişti din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Un echipaj de Poliţie Rutieră din Buzău a ajutat o familie de refugiaţi ucraineni, al căror autoturism a rămas în pană de cauciuc, pe DN2 E85. Episodul s-a încheiat cu îmbrăţişări. Oamenii au fugit de războiul dintre Rusia şi Ucraina.

În timp ce desfăşurau acţiuni în trafic, poliţiştii buzoieni au observat o persoană care a oprit autoturismul pe DN2E85 şi părea dezorientată. Fără să stea pe gânduri, s-au îndreptat către maşină. 

Cu ajutorul unui participant la trafic care a facilitat dialogul, au înţeles repede că şoferul este de naţionalitate ucraineană, că reuşise să îşi salveze familia din calea atacurilor şi că are o problemă cu autoturismul care avea pană. 

”Colegii s-au mobilizat rapid gândindu-se cât de mult au stat pe drum şi că probabil îşi doresc să ajung la un loc cald şi sigur. Au găsit o anvelopă potrivită, deoarece nu aveau rezervă şi anvelopa pe care o aveau nu putea fi reparată, după care s-au dus la singura vulcanizare deschisă la ora aceea, pentru a o monta. 

La final, emoţionat de ajutorul primit, bărbatul le-a oferit poliţiştilor câte o îmbrăţişare, ”care au făcut mai mult decât o mie de cuvinte”. În autoturism se aflau doi adulţi şi o fetiţă.

”În aceste clipe grele să nu uităm că e nevoie de orice ajutor pe care îl putem da oamenilor greu încercaţi în această perioadă care sunt nevoiţi să-şi lase în spate casa, ţara şi oamenii dragi”, transmit poliţiştii buzoieni.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri