Centru intermodal cu sistem park-and-ride, amenajat în Buzău cu 3,6 milioane de euro VIDEO

0
Publicat:

Orașele României își fac rând pe rând centre intermodale, un fel de gări pentru mai multe tipuri de transport public. Un astfel de terminal, cu sistem park-and-ride, amenajat pe o suprafaţă de două hectare, se află în orașul Buzău. Investiția se ridică la peste 3,6 milioane euro, sumă atrasă din fonduri europene.

image

Centrul intermodal amenajat vizavi de patinoarul municipal dispune de o sală de aşteptare pentru călători dotată cu panouri informative, automate pentru tichete de călătorie, toalete, televizor de diagonală mare.

Terminalul mai are o zonă de informare privind programul mijloacelor de transport, birouri administrative, o zonă de luat masa şi una pentru bagaje. În exterior a fost amenajată o altă zonă de aşteptare, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice şi parcări pentru cetăţenii din afara municipiului.

Din centru intermodal de transport integrat, călătorii vor putea folosi autobuze electrice de transport în comun ce le vor înlocui treptat pe cele de tip diesel.

„Pe de o parte, centrul va prelua trasee din transportul judeţean care nu sunt acoperite de operatorul nostru şi interjudeţean şi pe de altă, în ideea de a decongestiona rutele publice din municipiu, cetăţeanul care vine din afară cu autovehicul propriu să lase aici maşina şi să se urce într-un mijloc de transport, ne dorim doar electric şi să poată ajungă în celelalte zone din oraş", a precizat şeful Biroului Implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Buzău, Luminiţa Colţeanu.

Întreaga flotă a mijloacelor de transport în comun va fi înlocuită treptat de autobuze şi microbuze electrice, iar centrul intermodal ar urma să comunice cu o staţie de tren.

"Avem în vedere o haltă aici, măcar pentru cei care folosesc trenul Nehoiaşu, de pe Valea Buzăului, pentru un intermodal complet, astfel încât trenurile personale să poată opri în această haltă şi de aici oamenii să urce în autobuze, să folosească biciclete şi să meargă în oraş", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Centrul intermodal aflat la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti va prelua o parte din transportul judeţean şi interjudeţean. O investiție similară a fost finalizată recent la marginea municipiului Oradea.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite