Restricţii din cauza numărului de cazuri de Covid-19, la Ţinteşti, Buzău. Peste 4.500 de locuitori, afectaţi de măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Autorităţile au impus restricţii într-o nouă comună din Buzău, din cauza creşterii numărului de cazuri COVID-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri pentru următoarele 14 zile la Ţinteşti, comună în care rata de incidenţă a cazurilor a ajuns la 2,22 la mie.

Zece persoane au fost depistate la Tinteşti, în ultimele 14 zile, cu infecţie cu coronavirus, ceea ce a dus la depăşirea pragului de două cazuri la o mie de locuitori.

Pentru a limita răspândirea virusului, s-a luat decizia ca, timp de două săptămâni, activitatea în baruri şi discoteci, dar şi în sălile de jocuri de noroc, să se desfăşoare  fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. 

De asemenea, competiţiile sportive în spaţiile închise sau deschise sunt permise doar cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane. 

Organizarea de nunţi, botezuri, mese festive este permisă cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior, sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecţie sanitară. 

Organizarea de conferinţe este permisă cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică.

Comuna Ţinteşti, aflată la sud de oraşl Buzău, are peste 4.500 de locuitori, care pe 26 septembrie 2021 vor merge la referendumul pentru unirea comunei lor cu municipiul reşedinţă de judeţ.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite