Oboiul unei olandeze, furat în România, recuperat după un an. A fost găsit pe un site de vânzări

0
Publicat:

La un an după ce a fost furat, oboiul unei muziciene din Olanda care cânta într-o biserică baptistă din județul Buzău a fost recuperat de polițiști. Instrumentul de suflat fusese pus în vânzare pe un site de specialitate. Hoțul a fost prins și arestat pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar.

Oboiul valorează 5.000 de euro. SURSA IPJ Buzău
Oboiul valorează 5.000 de euro. SURSA IPJ Buzău

Bănuitul este un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Ilfov. „Fapta a fost sesizată în dimineaţa de 30 iulie 2021, în jurul orei 09.00, de către proprietara instrumentului, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Olanda”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Tânăra din Olanda a estimat valoarea instrumentului sustras la 5.000 de euro.

Din cercetările efectuate de polițiștii buzoieni a reieşit că, în noaptea de 29 spre 30 iulie 2021, bănuitul ar fi pătruns prin efracţie într-o biserică baptistă din comuna buzoiană Glodeanu Sărat şi ar fi sustras instrumentul care fusese depozitat temporar de muziciana olandeză în biserica respectivă, în vederea realizării unor activităţi de voluntariat în domeniul cultural-religios.

În baza datelor tehnice ale instrumentului de suflat şi a celorlalte informaţii furnizate de tânăra din Olanda, poliţiştii au descoperit oboiul la un bărbat din orașul Voluntari, județul Ilfov, care îl achiziţionase de la o casă de împrumut cu scopul comercializării pe platformele online de profil. Anunțul de vânzare a oboiului i-a ajutat pe polițiști să rezolve cazul.

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că oboiul ar fi fost achiziţionat de către casa de împumut chiar de la bănuit, contra sumei de 600 de lei. Instrumentul a fost recuperat de poliţişti și restituit proprietarei.

Hoțul oboiului în valoare de 5.000 de euro a fost prins și arestat pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, ilfoveanul a fost prezentat procurorilor din orașul Pogoanele, care au dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, sub măsura controlului judiciar.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite