Primul caz de pestă porcină în mediul sălbatic din judeţul Buzău. Vânătorii vor împuşca animalele din zona infectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost confirmat în judeţul Buzău primul focar de pestă porcină africană la mistreţi. Conform buletinului de analiză emis de IDSA Bucureşti, este vorba despre un animal găsit mort în zona satului Mărgăriţi, comuna Beceni, pe fondul de vânătoare 41 al AJVPS, la aproximativ 800 de metri de focarul confirmat la porci domestici.

Zona infectată cuprinde peste 20 de localităţi de pe o rază de 8 kilometri în jurul locului în care a fost descoperit cadavrul.

În zona infectată, vor fi vânaţi integral porcii mistreţi prin metode de vânătoare care nu dislocă turmele din zonele în acre se află acum. Mai precis, recoltarea se va face prin pândă şi dibuire.

Numai vânătorii autorizaţi vor efectua vânătoarea mistreţilor, împreună cu personal silvic, personal de vânătoare angajat şi alte categorii de personal, care vor fi instruite în acest sens de cei abilitaţi. 

Autorităţile au instituit o zonă infectată pe o rază de opt kilometri la care se adaugă o zonă tampon pe o rază de cinci kilometri. În judeţul Buzău au fost confirmate în ultimele trei luni şapte focare de pestă porcină africană. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite