Prima comună din Buzău cu restricţii în valul patru al pandemiei. Localurile din sat limitează accesul clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Bălăceanu este prima comună din judeţul Buzău unde valul IV al pandemiei de infecţii cu noul coronavirus impune restricţii. Incidenţa cumulată la 14 zile a infecţiilor cu Covid-19 a ajuns la 2,59 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri instituirea măsurilor legale corespunzătoare unei rate de infectare cuprinsă între două şi trei cazuri la mia de locuitori.

Astfel, activitatea în baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri este permisă în intervalul orar 5.00 – 2.00 fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului dacă toate persoanele sunt vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Competiţiile sportive în spaţiile închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane; participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Activităţile de organizare şi desfăşurare în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele amintite mai sus.

Măsurile de mai sus se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27 august, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia; în cazul în care incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile va depăşi 3/1.000 de locuitori, se vor stabili restricţii suplimentare.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite