Polițiștii din Buzău au negociat timp de patru ore cu un bărbat agresiv care amenința că se sinucide. El își bătuse concubina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru ore au negociat polițiștii buzoieni cu un bărbat din Buzău care se încuiase în casă și amenința că se aruncă de la etaj dacă îndrăznește careva să intre cu forța peste el. Individul își bătuse crunt concubina, în fața blocului, scandalul fiind surprins de o cameră de supraveghere din parcare. Victima s-a refugiat într-o bancă, unde a fost apăsat butonul de panică.

În jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un apartament din municipiul Buzău, un bărbat s-ar fi blocat în locuință și amenință că se va arunca de la etaj.

„De îndată, la fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, precum și jandarmi din cadrul IJJ Buzău. La sosirea forțelor de intervenție, bărbatul amenința că își va face rău folosind un cuțit”, transmite IPJ Buzău.

Negociatorul a intervenit pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al bărbatului, astfel că, în urma discuțiilor purtate cu acesta, bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost convins să renunțe la gest.

Totodată, din cercetări s-a stabilit că persoana în cauză a avut un conflict familial, în care ar fi agresat-o fizic pe concubină.

image

De asemenea, având în vedere aspectele constatate, în conformitate cu prevederile Ordinul MAI nr. 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, emițându-se ordin de protecție provizoriu.

Agresorul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite