Poliția a amendat o firmă de asfaltări, pentru că a încurcat circulația pe o importantă rută din țară

0
0

Traficul în zona de nord a orașului Buzău, inclusiv cel de pe șoseaua de centură, este paralizat de două zile din cauza unor reparații la carosabilul de pe podul Mărăcineni. Pentru că nu a înștiințat Poliția și nu a luat măsuri de fluidizare a traficului, executantul lucrării a fost sancționat cu amendă.

Intervenția a durat două zile SURSA DRDP Buzău
Intervenția a durat două zile SURSA DRDP Buzău

De două zile se înregistrează ambuteiaje pe străzile din municipiul Buzău și pe șoseaua de centură, mai ales la orele de vârf, din cauza lucrărilor de întreținere și reparare a covorului asfaltic de pe podul situat în localitatea Mărăcineni.

Joi dimineață, 18 august, polițiștii de la Serviciul Rutier au demarat verificări cu privire la legalitatea desfășurării intervenției care a dat peste cap traficul din tot orașul. Dimineață și după-amiază, șoferii au ajuns să stea cu orele în coloanele de mașini formate pe ambele sensuri, la intrarea în oraș dinspre Râmnicu Sărat.

S-au format coloane de mașini din cauza lucrărilor SURSA Coman Adrian Răzvan
S-au format coloane de mașini din cauza lucrărilor SURSA Coman Adrian Răzvan

Polițiștii au constatat că firma de asfaltări nu a înștiințat Serviciul Rutier privind începerea lucrărilor și nu a luat măsurile ce se cuvin în astfel de intervenții.

„În sarcina acestuia s-a reținut că nu a înștiințat Serviciul Rutier privind începerea lucrărilor și nu a luat măsuri pentru asigurarea fluenței și siguranței circulației rutiere, provocând perturbări grave ale traficului rutier în data de 18 august. Polițiștii au aplicat amendă contravențională în cuantum de 3.045 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Operatorul economic însărcinat cu executarea lucrărilor de pe podul de la Mărăcineni se află în contract cu CNAIR. Potrivit unei postări pe Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, lucrarea este executată pe contract subsecvent cu Athos Com SRL.

„Lucrările de reparații asfaltice pe podul Mărăcineni (DN 2, km 114+600 dr.) continuă. Joi dimineață s-a frezat zona degradată, s-a măturat și încărcat materialul rezultat, iar după-amiază s-a procedat la așternerea mixturii calde BA 16”, transmite DRDP Buzău.

Potrivit directorului DRDP Buzău, Sorin Robu, pe podul de la Maracineni a fost o reparație pe suprafețe întinse, cu refulări la margine a îmbrăcăminții rutiere. Lucrarea a început joi și a ținut două zile. Intervenția care tocmai s-a încheiat, spune reprezentantul DRDP Buzău, a presupus mai multe faze: frezat, încărcat material rezultat, amorsat si la final s-a asternut covor asfaltic.

Mai multe - Buzău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite