Copac lovit de trăsnet, într-un parc din Buzău. Mai multe străzi au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto I. Bunilă
Foto I. Bunilă

O furtună puternică a lovit Buzăul, luni după-amiază, iar câţiva arbori au fost doborâţi la pământ de rafale. Un copac a fost distrus de trăsnet, în parcul Crâng, iar în cartierul Micro 14 o creangă ruptă a caźut peste o maşină.

Pe raza municipiului Buzău, vântul care a suflat în rafale de peste 60 de kilometri pe oră a pus la pământ mai mulţi arbori. 

În cartierul Micro 14, un copac rupt de furtună a avariat un autoturism. Pompierii au intervenit pentru degajarea zonei de resturile vegetale.

Furtuna abătută luni asupra Buzăului a produs pagube şi la terasa şi acoperişul restaurantului de pe insuliţa din parcul Crâng. 

Un stejar lovit de fulger s-a rupt în două după care s-a prăbuşit peste alt copac.

Cei doi arbori rupţi au căzut peste acoperişul restaurantului şi au produs pagube însemnate complexului.

Din fericire, nu au existat victime, întrucât cei aproximativ 30 de clienţi ai terasei au apucat să se adăpostească în restaurant.

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, format din cinci pompieri, a acţionat pe insuliţa din Crâng pentru îndepărtarea celor doi copaci rupţi în timpul furtunii.

Luni după-amiază, precipitaţiile au depăşit cantitatea de 30 de litri pe metrul pătrat într-un timp foarte scurt, de aproximativ 30 de minute,  provocand inundarea mai multor străzi de la periferia municipiului.

Judeţul Buzău s-a aflat sub Cod Galben de vijelie şi ploi cu caracter de aversă până la ora 19.00.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite