Centrul Buzăului, refăcut de la zero până la începutul sărbătorilor de iarnă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Bz
Sursa Primăria Bz

Începute cu întârziere, lucrările de modernizare a pieţei Dacia din centrul Buzăului vor fi încheiate la timp. Promisiunea aparţine constructorului care, după cinci luni de start, transmite că lucrările vor putea fi încheiate până în decembrie 2022.

Lucrările din Piaţa Dacia se află în termen şi vor continua într-un ritm din ce în ce mai alert în următoarele două săptămâni, astfel încât, la începutul lunii septembrie, muncitorii să treacă la montarea granitului.

Primii muncitori au ajuns în centrul municipiului Buzău pe 7 aprilie 2022, iar până acum au fost realizate, în special, lucrările subterane.  

”Lucrările de terasamente s-au realizat în proporţie de 40%, şi aici mă refer la spargerile de betoane. Umpluturile de balast s-au realizat în proporţie de 10-15%. La centrul de infoturism, săptămâna aceasta vom începe să montăm fierul. Aici, am încheiat săpăturile în proporţie de 80%. În schimb, la ansamblul de fântâni s-a montat, deja, fierul în proporţie de 80%. Reţele subterane, respectiv canalizarea, partea de reţele şi irigaţiile, sunt finalizate în proporţie de 65-70%”, a spus şeful de şantier. 

În paralel, constructorul a lucrat şi pe Aleea Trandafirilor. Pe această stradă, lucrările par mai avansate şi ar putea fi finalizate spre finalul lunii octombrie.

”Pe toată lungimea avem o fântână. Aici irigaţiile şi alimentările cu energie electrică sunt făcute în proporţie de 95%. După ce terminăm, începem la trotuare. Le vom închide pe rând”, a declarat şeful de şantier.

Potrivit contractului, întreaga investiţie ar trebui să fie gata în trei luni şi jumătate şi, după cum se prezintă acum lucrările, termenul va fi respectat. Aceasta înseamnă că, în luna decembrie, buzoienii se vor putea bucura de sărbători organizate într-un centru modern. 

Sursa video - Facebook Constantin Toma

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite