Șofer de autobuz strivit de propria mașină în curtea societății de transport public din Buzău. Trebuia să fie liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este anchetă la sediul societății de transport public din Buzău, după ce un șofer de autobuz a murit, luni dimineață, chiar înainte să plece pe traseu din curtea bazei. Bărbatul staționase pentru a-și ajuta un coleg să schimbe lichidul de răcire, însă mașina acestuia s-a pus în mișcare și l-a strivit de autobuzul aflat în față.

Peste 200 de șoferi sunt angajați la Trans Bus SA Buzău ARHIVĂ adevarul.ro
Peste 200 de șoferi sunt angajați la Trans Bus SA Buzău ARHIVĂ adevarul.ro

Evenimentul s-a produs în jurul orei 5 dimineața, în curtea bazei societății de transport public local. Un șofer de 56 de ani care pornise spre poarta autobazei, pentru a intra pe traseu, a decis să oprească în spatele unui coleg care schimba antigelul, pentru a-l ajuta. La scurt timp, autobuzul din spate care a rămas fără șofer s-a pus în mișcare, s-a deplasat circa doi metri apoi cu partea dreaptă față a intrat în coliziune cu vehiculul din față.

Șoferul care schimba antigelul a fost prins între vehicule și strivit cu forță, autobuzul din care acesta coborâse fiind lăsat pe modul „drive” și presa continuu. Vehiculul de 12 tone împingea autobuzul din față, cu trupul șoferului prins între ușa mașinii care s-a deplasat și partea de caroserie din stânga-spate a celuilalt vehicul, până când a fost oprit de un alt șofer.

„Vă aducem la cunoștință faptul că, în dimineața acestei zile, unul dintre șoferii Trans Bus a fost implicat într-un accident mortal, produs în incinta societății. Echipa medicală s-a deplasat de urgență la fața locului, preluând victima în stare conștientă, însă aceasta a decedat la spital. Vă vom putea furniza mai multe detalii după ce organele de cercetare vor stabili condițiile în care s-a produs accidentul. Regretăm cele întâmplate și transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, a transmis conducerea Trans Bus Buzău.

Victima evenimentului, considerat accident de muncă, a ajuns de urgență la Spitalul Județean Buzău, însă medicii nu l-au mai putut salva. „În aceasta dimineață, la U.P.U.-SMURD a fost transportat un bărbat în vârstă de 56 de ani, în stop cardio-respirator. Pacientul a suferit un politraumatism prin strivire în urma unui accident. La sosirea în secția U.P.U.-SMURD, s-au continuat manevre avansate de resuscitare, însă fără succes, ulterior declarându-se decesul bărbatului”, transmite Spitalul de Urgență Buzău.

Polițiștii și inspectorii ITM au ajuns în curtea societății Trans Bus încă de la primele ore ale dimineții. Aceștia urmăresc modul în care s-au respectat normele de protecția muncii, starea mașinilor și alte aspecte care ar fi putut favoriza producerea accidentului mortal.

Șoferii din cadrul societății nu înțeleg cum un experimentat șofer, fost instructor auto, cu mulți ani de experiență și cunoștințe temeinice pe partea de legislație, a părăsit autobuzul fără ca înainte să-i asigure frânarea și, mai grav, să-l uite în modul „drive”, mașina având cutie automată. Colegii victimei vorbesc și de fatalitate. Șoferul de 56 de ani trebuia să fie liber de 1 mai, însă ceruse să vină în această zi la serviciu, iar liberele să-i fie acordate într-o altă zi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite