Cum și-au recăpătat brusc graiul două tinere „surdomute” care cerșeau într-o parcare VIDEO

0
Publicat:

Două tinere, cu vârstele de 17 și 18 ani, din județul Ialomița, au fost depistate de polițiști în timp ce solicitau sume de bani persoanelor aflate în parcarea unui agent economic din Buzău, pretinzând că au deficiențe de auz și de vorbire.   

image

Tinerele foloseau pancarte cu înscrisuri pentru a-și susține povestea și pentru a solicita donații. Echipajul de poliţie a depistat persoanele în cauză, două fete, în vârstă de 17 și 18 ani, din Ialomița.  

„Sâmbătă, 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că două femei, pretinzând ca au un handicap, solicită sume de bani persoanelor aflate în parcarea unui agent economic. Imediat după sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști de ordine publică pentru verificarea aspectelor semnalate şi luarea măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Din verificări s-a stabilit că tinerele ar fi pretins că au deficiențe de auz și de vorbire și, cu ajutorul unor pancarte cu înscrisuri, ar fi solicitat trecătorilor sume de bani. Pe o înregistrare video efectuată de un martor apare una dintre fete în timp ce comunică fără nicio problemă cu polițiștii.

În contextul acestui incident, Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) - Filiala Buzău, a transmis un mesaj prin care a avertizat populația să nu dea curs solicitărilor de acest gen. 

„Vă rugăm să nu dați curs solicitărilor de acest gen. ANSR - Filiala Buzău nu desfășoară astfel de campanii de strângere de fonduri. Dacă doriți să donați către orice caz umanitar, solicitați legitimația și chitanța pentru suma donată. Pe aceste documente trebuie să regăsiți datele de identificare oficiale”, a transmis Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) - Filiala Buzău.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite