Paddle X, sportul nautic care atrage turişti pe lacul Siriu din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto I.B.
Foto I.B.

Canicula din marile oraşe îi determină pe mulţi să caute soluţii de petrecere a timpului liber la răcoare. În judeţul Buzău, pe lacul Siriu, într-un peisaj de basm, turiştii se pot răcori şi face mişcare în acelaşi timp. Aici se poate practica Paddle X, un sport relativ nou, activitate de care se poate bucura toată lumea.

Lacul de acumulare de la Siriu, Buzău, este foarte animat în această perioadă. Asta, pentru că aici vin turiştii în căutarea unui loc răcoros, departe de haosul din oraşe. 

Lecţia de vâslit începe cu un instructaj în timpul căruia se învaţă regulile de bază ale vâslitului din picioare.

Apa lacului Siriu este locul ideal în care se poate începe practicarea acestui sport. Pentru doritori, organizatorii au mai multe surprize. 

În timpul plimbării, un fotograf profesionist le face poze turiştilor, cu care se pot lăuda pe reţelele de socializare.

„Nu este dificil deloc acest sport şi se adresează tuturor adulţilor şi copiilor în vârstă de peste şapte ani, familiilor, în special tinerilor care vor să practice un sport relaxant”, spune Auraş Mihaiu, organizator.

Odată ajunşi pe apă, echilibrul pe placă este cel mai important. Asta, pentru cei care nu vor să facă o baie în apa lacului. 

buzaupaddlex

Foto I.B. 

La jumătatea traseului, organizatorii le oferă turiştilor o pauză în care aceştia primesc o gustare menită să le crească tonusul.

„Aici o să facem un picnic, o pauză de energie îi spun eu, pentru că o să gustăm un gourmet de miere cu fructe, diferite fructe de pădure”, spune Auraş Mihaiu.

buzaupaddlex

Foto I.B. 

Roxana Chiriacescu se află deja la a doua ieşire pe lac. Prima dată a fost în urmă cu câteva săptămâni. I-a plăcut şi a revenit imediat ce i s-a ivit din nou ocazia.

„Am mai practicat acest sport şi am vrut din nou să revin pentru senzaţia minunată”, declară Roxana.

buzaupaddlex

Foto I.B. 

La final, toată lumea pleacă cu zâmbetul pe buze şi susţin la unison că vor mai reveni pe lac cât mai repede.

„A fost puţin dificil din cauza valurilor însă m-am descurcat într-un final. Am văzut la prietena mea acest sport şi am zis să încerc şi eu”, spune Adriana Său.

Tura de Paddle X pe lacul Siriu durează trei ore şi costă 220 de lei de persoană, cu gustarea şi apa incluse. Cei care vor să aibă parte de o asemenea experienţă trebuie să se programeze cel puţin cu o zi înainte.

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite