Pacient cu o tumoră uriaşă, salvat de o echipă de medici condusă de un chirurg palestinian stabilit în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adnan Al Aloul este chirurg la Spitalul Râmnicu Sărat
Adnan Al Aloul este chirurg la Spitalul Râmnicu Sărat

Un pacient de 57 de ani a fost salvat printr-o intervenţie laparoscopică efectuată în premieră la spitalul din Râmnicu Sărat, la scurt timp după ce unitatea a fost redeschisă pacienţilor non-COVID. O echipă condusă de medicul de origine palestiniană, Adnan Al Aloul,  a extirpat joi o tumoră foarte mare care strangula intestinul gros.

Pacientul, un bucureştean de 57 de ani, a intrat în atenţia chirurgului Adnan Al Aloul la începutul lunii mai, imediat ce spitalul municipal Râmnicu Sărat a putut interna pacienţi non-COVID după un an în care a fost unitate tampon.

Tumora uriaşă i-a fost descoperită la investigaţiile efectuate la Râmnicu Sărat pe data de 8 mai 2021. „I-am facut colonoscopie unde s-a descoperit o tumoră stenozantă la 55 de centimetri de la orificiul anal, unde nu s-a putut să treacă colonoscopul de aceasta”, a declarat medicul Adnan Al Aloul.

Din biopsiile prelevate, spune medicul AlAloul, a fost emis diagnosticul de cancer de colon iar CT-ul abdomen şi pelvis a arătat o tumoră a colonului descendent şi o obstrucţie severă, la cinci centimetri de flexura splenică, fără adenopatie şi metastaze la distanţă.

Operaţia a fost efectuată pe 20 mai, de echipa formată din Adnan Al Aloul, chirurg principal, dr. Zoltan Kover, expert chirurg laparoscopist din spitalul CF Bucureşti, şi chirurgul râmnicean Silviu Şavga.

În acest caz, s-a intervenit laparoscopic pentru efectuarea hemicolectomiei stângi cu limfadenectomie laparoscopică. Pacientul se află în recuperare la spitalul municipal Râmnicu Sărat. 

Medicul de origine palestiniană Adnan al Aloul, în vârstă de 51 de ani, a fost angajat în vara anului 2018 la spitalul din Râmnicu Sărat, în urma unui concurs organizat de conducerea unităţii medicale. 

De aunci, au devenit o obişnuinţă intervenţiile laparoscopice cu aparatura pe care unitatea spitalicească o avea de mai mulţi ani în dotare, însă nefolosită.

Doctorul născut la Ierusalim a înregistrat pentru unitatea buzoiană performanţe din ce în ce mai notabile. La scurt timp după angajare, echipa de chirurgi coordonată de el a salvat viaţa unei femei de 59 de ani care avea o tumoră mamară gigant.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şofer trimis în arest, după o urmărire nebună pe străzi VIDEO

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite