Pachete cu ajutoare de la UE. Jumătate dintre locuitorii unei comune din Buzău sunt pe liste

0
Publicat:

Autoritățile au început, marți, distribuirea celei de-a cincea tranșe de alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.  Buzoienii vor primi peste 46.000 de pachete de la Uniunea Europeană, cu mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez și conserve.

Pachetele cu ajutoare vor fi distribuite în județ până pe 9 decembrie. SURSA Prefectura Buzău
Pachetele cu ajutoare vor fi distribuite în județ până pe 9 decembrie. SURSA Prefectura Buzău

Ajutoarele, constând în produse alimentare neperisabile, vor fi recepționate, etapizat, pe localități, conform unui grafic stabilit de autorități, distribuirea efectivă a pachetelor către beneficiarii de drept urmând a se face, cu prioritate. Acțiunea va fi  coordonată de reprezentanții Instituției Prefectului din Județul Buzău.

”Instituția Prefectului va monitoriza îndeaproape întreaga acțiune de distribuire a pachetelor alimentare acordate prin P.O.A.D. și se va asigura că totul decurge conform graficului anterior stabilit. Este extrem de important să fim eficienți, pentru ca pachetele să ajungă cât mai repede la oameni, mai ales în această perioadă premergătoare sărbătorilor”, declară prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Pachetele cu ajutoare de la Uniunea Europeană conțin făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită și porc, pate, compot și gem. 

Beneficiarii acestor ajutoare sunt familiile și persoanele singure, beneficiare de venit minim garantat acordat în baza legii 416/2010, persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza legii 277/2010, persoanele și familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților.

Au dreptul la aceste ajutoare și persoanele care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care locuiesc în așezările informale, pe baza listei comunicate de către reprezentantul legal al orașelor și comunelor.  

În total, vor fi distribuite la nivelul județului Buzău un număr de 46.325 de pachete. Cele mai multe pachete cu ajutoare, 2.115, vor ajunge pe 7 decembrie 2022 în comuna Râmnicelu. Ele vor fi distribuite populației de la sediul primăriei din localitate. În comuna Râmnicelu, dintre cei aproximativ 4.000 de locuitori, peste 40 la sută sunt rromi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite