Modernizarea unui drum judeţean din Buzău pune la grea încercare nervii şoferilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Văzută cu ochi buni la început, modernizarea unui important drum judeţean din Buzău a devenit un chin pentru şoferi şi populaţia localităţilor străbătute de acesta. Este vorba despre DJ 203 K, tronsonul dintre Vadu Paşii şi Robeasca, aflat în curs de reabilitare de anul trecut.

Lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 203 K Vadu Paşii – Robeasca au devenit un adevărat coşmar pentru mii de locuitorii. 

Dacă iniţial s-au bucurat, acum oamenii care locuiesc la Săgeata sau Robeasca simt că au ajuns la limita răbdării. 

Aceştia se plâng din cauza prafului, dar şi a drumului care a fost balastat şi care pune mari probleme. 

Numărul mic de muncitori şi deschiderea mai multor fronturi de lucru, porţiuni care par abandonate, îi aduc la exasperare pe şoferi. ”Dacă ştiau că nu au muncitori, nu ar fi trebuit să cureţe asfaltul şi să lase porţiuni neterminate”, spune un localnic din Vadu Paşii.

Lucrările au fost începute, simultan, în mai multe puncte, atât în Vadu Paşii, cât şi dinspre Găvaneşti, Beilic şi Săgeata. Până acum s-a refăcut doar terasamentul şi o mică parte din drum a fost asfaltată iar oamenii au ajuns la limita răbdării.

„Un drum până la Buzău, care dura 20 de minute, am ajuns să-l facem într-o oră, poate chiar şi mai mult, din cauza gropilor şi a semafoarelor de pe drum. Ne-am distrus maşinile de la atâtea gropi. E mai rău decât să circuli pe câmp”, spune un şofer.

Până la turnarea primului strat de asfalt, localnicii mai au de aşteptat. În zilele când plouă, calvarul este şi mai mare pentru cei care au casele de-o parte si de alta a drumului judeţean.

Conducerea Consiliului Judeţean Buzău, instituţia care administrează drumul, spune că are la cunoştinţă despre nemulţumirea oamenilor însă dă asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract iar locuitorii vor avea parte de un carosabil impecabil.

Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul doi al DJ203K va fi refăcut complet, cu fonduri europene. Valoarea lucrării se ridică la 80 de milioane de lei. Lucrarea este executată de Oyl Company Holding, din Slobozia.

   

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite