Liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate, pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Centrului Militar a fost retrocedată foştilor proprietari
Clădirea Centrului Militar a fost retrocedată foştilor proprietari

Proiectele de hotărâre ce vizau cumpărarea de către Consiliul Judeţean Buzău a două clădiri în care funcţionează Centrul Militar Judeţean şi comisiile pentru protecţia copilului şi pentru orientare şcolară au fost respinse din nou. Proiectele nu au întrunit numărul necesar de voturi întrucât consilierii noului PNL au votat împotrivă iar din rândul social-democraţilor au lipsit doi consilieri.

La şedinţa ordinară de joi dimineaţă, a fost prezent şi comandantul Centrului Militar Judeţean Buzău care a explicat aleşilor de ce este necesară cumpărarea clădirii din strada Bistriţei dar a admis şi faptul că după achiziţionare clădirea are nevoie şi de reparaţii.

Consilierii liberali şi-au explicat, la rândul lor, votul împotrivă prin faptul că preţul nu este deloc unul mic pentru o „vechitură”.

La finalul şedinţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că probabil aleşii liberali s-au opus proiectului „din cauza caniculei” şi a dat asigurări că la o următoare şedinţă, când vor fi prezenţi probabil toţi aleşii judeţeni, proiectul ar putea întruni numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat.

Consiliul Judeţean Buzău este nevoit să cumpere două clădiri în care îşi au sediul instituţii subordonate, după ce imobilele au fost retrocedate foştilor proprietari iar aceştia au formulat pretenţii băneşti. 

Juriştii Consiliului Judeţean Buzău au încheiat demersurile în privinţa achiziţionării imobilelor care găzduiesc Centrul Militar Judeţean şi Comisia pentru Orientare Şcolară. În urma negocierilor cu proprietarii celor două clădiri, valoarea acestora a fost stabilită la 300.000 de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite