Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la Consiliul Judeţean. Bani daţi aiurea pe lucrări neexecutate şi contracte umflate la preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de plen la Consiliul Judeţean Braşov. FOTObizbrasov.ro.
Şedinţă de plen la Consiliul Judeţean Braşov. FOTObizbrasov.ro.

Curtea de Consturi a făcut un audit la Consiliul Judeţean Braşov şi a descoperit sume mari de bani care au fost acordate ilegal.

Potrivit curţii de conturi pentru repararea Drmului Judeţean Prejmer-Lunca Câlnicului (anul 2012), Consiliul Judeţean a plătit nejustificat 945.540 de lei companiei Conforest. În plus s-au plătit 5600 de lei unui diriginte de şantier căruia I s-a făcut contract abia după ce lucrările au fost terminate. Acest contract face obiectului unui dosar penal în care au fost trimişi în judecată deputatul PSD Ioan Ochi (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la acea dată), primarul din Prejmer şi şefii Direcţiei de Drumuri.

Compania Ramb Sistem, abonată la contractele cu Consiliul Judeţean a fost angajată repetare poarte de intrare în oraş pe DN11. Ca să ia bani mai mulţi compania a mărit brusc poarte de la 68, 82 de metri pătraţi la 96,6 metri pătraţi. Firma a încasat astefel 9.805 lei în plus. Unele contracte cu compania Ramb Sistem sunt obiectul unui dosar penal de corupţie în care sunt trimişi în judecată atât administratorul firmei, cât şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Nereguli au fost descoperit şi la compania Consilprest, controlată de Consiliul Judeţean Braşov. Firma a primit 300.000 de lei pentru  proiectul cultural „Garda medievală în Braşovul istoric“. Auditorii Curţii de Conturi consideră că „finanţarea nerambursabilă a fost direcţionată către o societate comercială, contrar prevederilor Legii nr. 350/2005, potrivit căreia solicitanţii de finanţări nerambursabile trebuie să fie persoane fizice fără scop patrimonial – asociaţii ori fundaţii constituite conform legii – sau culte religioase recunoscute conform legii“, se arată în raportul citat de bizbrasov.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite