Isprava unui şofer italian pe una dintre cele mai periculoase şosele din România: s-a răsturnat lângă un monument

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Un cetăţean italian a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu maşina, pe raza comunei buzoiene Poşta Câlnău, şi a izbit monumentul ridicat în memoria unui echipaj de elicopter implicat într-un accident aviatic. Italianul se îndrepta spre nordul Moldovei, pe DN2 E85, una dintre cele mai periculoase şosele din România.

Autoturismul condus pe direcţia Buzău către Râmnicu Sărat de către şoferul italian, în vârstă de 57 de ani, a părăsit partea carosabilă, împrejurare în care s-a răsturnat şi a intrat în monumentul amplasat pe marginea drumului.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea şoferului, care a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul judeţean Buzău pentru îngrijiri medicale. În cauză se va întocmi dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Italianul ar fi pierdut controlul maşinii în timpul unei depăşiri. Potrivit specialiştilor, DN2 E85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul lărgit este confundat cu bandă de circulaţie, iar depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri.

Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de 3 metri şi jumătate şi un acostament îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel. Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura susţin că din această cauză se produc multe accidente.

Sunt şi porţiuni cu două benzi, în linie dreaptă, dar care îmbie la viteză şi depăşiri. Din cauza vitezei excesive, a pietonilor neatenţi din localităţile traversate de acest drum important, riscul producerii unor accidente mortale este foarte mare. Lipsa parapeţilor dintre sensuri, îl face şi mai periculos.

Singura legătură între Capitală şi judeţele din nordul Moldovei a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accident rutiere. În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti, până la Giurgiu. 

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite