Incendiu de proporții în Siriu, Buzău. Patru persoane au suferit atacuri de panică

0
Publicat:

Un incendiu uriaș a izbucnit luni după-amiază, 17 octombrie, în satul Muscelușa din comuna buzoiană Siriu. Trei clădiri au fost cuprinse de flăcări. Câteva persoane au suferit atac de panică.

Mai multe mașini de pompieri au ajuns la intervenție. SURSA Arhivă
Mai multe mașini de pompieri au ajuns la intervenție. SURSA Arhivă

La fața locului, intervin echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la Nehoiu și Pătârlagele.

„Pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință ce a cuprins alte două clădiri pe raza comunei Siriu. La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD cu un număr de aproximativ 20 de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu și Detașamentului de Pompieri Buzău”, transmite birpul de presă al ISU Buzău.

Câteva persoane au suferit atacuri de panică, din care două au fost preluate de ambulanța SMURD, care le  transportă la Spitalul Orășenesc Nehoiu. Pentru acordarea primului-ajutor în cazul celorlalte două persoane, intervin două asistente de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, aflate în tură liberă.

„Din momentul sosirii pompierilor au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane ce au suferit atac de panică, două fiind transportate la spital. Din primele date arde o suprafață totală de aproximativ 200 metri pătrați, acționându-se la localizarea și lichidarea incendiului”, transmite ISU Buzău.

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, în calitate de președinte al Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a dispus dislocarea de resurse suplimentare la Siriu. Astfel, alte două echipaje sunt în deplasare către Siriu, iar Serviciul Județean de Ambulanță Buzău a suplimentat cu o autospecială, care este în deplasare, de la stația Pârscov.

„Din primele informații pe care le avem, patru persoane au suferit atacuri de panică în momentul în care și-au văzut agoniseala cuprinsă de foc. La fața locului sunt mobilizate mai multe autospeciale de la ISU Buzău, dar am dispus suplimentarea efectivelor pentru stingerea cât mai rapidă a focului și limitarea pe cât posibil a pagubelor. Acțiunea este în dinamică, fiind îngreunată și de vânt, dar pompierii intervin prompt pentru lichidarea focului”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

De asemenea, la fața locului se deplasează și prim-adjunctul ISU Buzău, locotenent-colonel Loren Pascu, transmit autoritățile. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite