VIDEO Un autoturism a luat foc în timpul mersului și a ars ca o o torță. S-a întâmplat în Buzău

0
Publicat:

O femeie a văzut moartea cu ochii, marți după-amiază, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe o stradă din municipiul Buzău. Șoferița s-a trezit înconjurată de flăcări, în mers. A avut tăria să oprească și să coboare înainte ca incendiul să ajungă în habitaclu.

Mașina a ars câteva minute bune. FORO Iulian Bunilă
Mașina a ars câteva minute bune. FORO Iulian Bunilă

În jurul orei 15.30, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău au fost solicitați pentru stingerea incendiului care a cuprins un autoturism, în timp ce rula pe Strada Horticolei, din municipiul Buzău.

La fața locului s-au deplasat echipaje cu o autospecială de stingere și o cisternă de realimentare, din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. Intervenția a fost dificilă și de durată, răstimp în care traficul pe strada Horticolei a fost dirijat de polițiști pe un singur sens.

Mașina a ars câteva minute bune ca o torță. Autoturismul, un Ford Focus, se afla în mers, moment în care s-a produs un scurtcircuit electric. Șoferița aflată la volanul mașinii a oprit motorul și a reușit să iasă înainte ca flăcările să cuprindă brusc și interiorul.

Mai mulți martori spun că au auzit și o bubuitură, cel mai probabil atunci când focul a ajuns la conductele pentru alimentarea motorului cu combustibil. Din păcate, autoturismul a ars în proporție de sută la sută, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

Potrivit site-ului 4tuning.ro, în peste 65% din cazurile în care o masină ia foc, este vorba de o izolatie proastă la instalația electrică.

„Indiferent că un cablu este supraîncărcat și se încălzește, topind în timp izolația, fie că vorbim de fire care sunt prinse prost în zone cu frecare crescută, uzând în timp plasticul care le izolează, povestea este aceeași”, scriu jurnaliștii de la 4tuning.ro.

Confor publicației de specialitate, focul apare în partea din fața a mașinii, de cele mai multe ori, adică sub bord, în bord, sub capotă sau în zona în care se află aeroterma și ansamblul de ștergătoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite