Icoane cu broboane de mir, la Dâmbroca (Buzău). Oamenii fac pelerinaj la casa unui sătean VIDEO

0
Publicat:

Gospodăria unui sătean din Dâmbroca (Buzău) a ajuns loc de pelerinaj când s-a aflat că dintr-o icoană a Sfintei Parascheva din casa omului a început să curgă mir. Pe altă icoană s-au format broboane de mir.

Icoanele au urme de umezeală. Captură video
Icoanele au urme de umezeală. Captură video

Vestea s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele de socializare și în câteva zile locuința familiei din Dâmbroca (sat din comuna Săgeata) a fost luată cu asalt de credincioși și de persoane care suferă de diverse afecțiuni.

Potrivit unor martori, prima minune s-ar fi petrecut joia trecută, chiar de Întâmpinearea Domnului. Localnicii și credincioșii care au văzut fenomenul sunt convinși că au asistat la un semn dumnezeiesc.

La scurt timp, pe o altă icoană cu reprezentarea Maicii Domnului, din aceeași locuință, ar fi început să se formeze broboane de mir.

„Sunt foarte mulți oameni care au văzut minunea în doar câteva zile și nu este o glumă ci ceva care depășește imaginația și orice explicație. M-am convins cu ochii mei și am și mirosit. Broboanele care se preling pe icoane sunt uleioase și au miros de mir. Este un fenomen ciudat pentru toți cei care l-au văzut”, ne-a mărturisit Mihai Nicolae, un bărbat care a avut ocazia să vadă cele două icoane.

Potrivit mai multor localnici, bărbatul din satul Dâmbroca în casa căruia se produce fenomenul ar fi scăpat miraculos dintr-o boală incurabilă, în urmă cu cinci ani, deși doctorii nu-i mai dădeau șanse de supraviețuire.

După ce s-a vindecat complet, cetățeanul, care inițial nu se considera deloc a fi evlavios, a devenit extrem de credincios, acum mergând periodic la biserică și devenind un exemplu pentru toată comunitatea din zonă.

„Mulți vin la acest vecin din curiozitate însă alții care suferă de diverse afecțiuni speră să se vindece cu acest mir luat de pe icoane. Cert este că oamenii în casa cărora se întâmplă minunea abia mai fac față vizitatorilor care devin pe zi ce trece mai mulți”, spune Luminița, o femeie din satul Dâmbroca.

Localnicii mai spun că fețele bisericești din județul Buzău ar fi fost înștiințați despre fenomenul misterios care se petrece în gospodăria din satul Dâmbroca, însă nu a apărut până acum vreo reacție oficială la cele petrecute aici.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri