Grupare de traficanţi de droguri, destructurtă de poliţiştii şi procurorii buzoieni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Un număr de 13 percheziţii domiciliare au avut loc pe raza judeţului Buzău, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

Acţiunea a fost efectuată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău. 

Din cercetări a reieşit că, din 2020 şi până în prezent, nouă bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate diferite cantităţi de materie vegetală şi pulbere de culoare albă, despre care există suspiciunea că ar fi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi telefoane mobile. 

Cei nouă bărbaţi, unul din Gălbinaşi şi opt din municipiul Buzău, vor fi audiaţi în acest dosar la sediul DIICOT Buzău. 

Substanţele erau procurate de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza judeţului Buzău. 

Preţurile variau în funcţie de tipul şi cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram cannabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanţă activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive. 

Substanţele eru apoi vândute în Buzău, Gălbinaşi şi Smeeni.

Vă mai recomandăm şi:

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite