FOTOGALERIE Îngrijorător: gerul şi gripa porcină omoară oborul buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În aşteptarea clienţilor
În aşteptarea clienţilor

Temperaturile de - 12 grade i-au ţinut pe buzoieni la distanţă de oborul duminical. Doar vânzătorii de materiale de construcţii şi producătorii de cereale şi-au făcut apariţia în târgul de la marginea oraşului, însă nu s-au putut bucura de tot atâţia clienţi ca în celelalte duminici. Vânzătorii de animale au lipsit din târg, din cauza unor măsuri preventive împotriva gripei porcine.

Citiţi şi: Colţ de Siberia la marginea Buzăului: podul lui Saligny

Primele victime ale gerului: o femeie a murit şi doi bărbaţi au ajuns la spital cu degerături

Click aici pentru galeria foto

Vizita în oborul de la marginea Buzăului a fost mai scurtă ca niciodată. Doar sectoarele destinate materialelor de construcţii, care sunt deschise permanent, şi cele pentru cereale erau populate, cu vânzători. Am numărat doar doar cinci comercianţi care îşi aşteptau clienţii în spatele grămezilor de cereale. „Nu vine lumea din cauza frigului, cred. De azi-dimineaţă am vândut un sac de grâu şi unul de porumb. În condiţiile astea, nu e rentabil să vii în obor, pentru că dai 30 de lei la intrare şi mai rămâi cu prea puţin”, ne-a spus Marcel Ristea, unul dintre comercianţii de cereale.

Preţul cerealelor a rămas neclintit de o lună de zile, în ciuda scăderii numărului de cumpărători. „Nici nu am scăzut preţul, nici nu l-am ridicat, pentru că nu ai cu cine să negociezi. Eu dau dubla cu 10 lei, şi la porumb, şi la grâu, şi din câte ştiu acelaşi preţ este peste tot”, ne-a spus nea Marcel.
În sectorul cerealelor am mai găsit la vânzare orz, la 40 de lei sacul, şi baloţi cu furaje, în special lucernă, care s-au vândut cu 15 lei bucata.

Comerţul cu animale aproape că a dispărut, cel puţin în aria amenajată a oborului. O adresă a Direcţiei Sanitar Veterinare interzice comerţul cu porci în târguri, din cauza gripei AH1N1. În afara oborului au fost însă încercări din partea crescătorilor de a-şi vinde purceii de lapte, direct din căruţe, cu preţul de 250 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite