Fostul sediu al Companiei de Apă Buzău va găzdui Starea Civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

În spaţiul actual ocupat de Starea Civilă se va înfiinţa viitorul Serviciu de Monitorizare şi Gestionare a Traficului din oraş. Zona din faţa viitorului sediu al Stării Civile va fi reconfigurată.

În şedinţa Consiliului Local Buzău de astăzi s-a votat proiectul prin care spaţiul din fostul sediu al Companiei de Apă va fi recompartimentat, rezultând încăperi şi incinte potrivite pentru Starea Civilă, plus şase locuinţe sociale, la dispoziţia Primăriei Buzău. 

În cadrul şedinţei, edilul Constantin Toma a explicat cine ar putea beneficia de aceste apartamente.

„Vor fi şase apartamente de serviciu. Vor putea fi folosite, temporar, de familiile de buzoieni peste care se abate o nenorocire. Nu aveam în Buzău aşa ceva, e nevoie. De asemenea, aici pot fi găzduiţi şi diverşi specialişti, veniţi în Buzău pentru anumite proiecte ale primăriei. Evităm astfel a-i mai caza la hotel”, a spus Toma.

În cadrul şedinţei, mai mulţi aleşi ai Opoziţiei au contestat suma mult prea mare pe care Primăria Buzău o alocă pentru recompartimentarea şi mobilarea spaţiilor din fostul sediu al Companiei de apă, adică 735.000 de euro.

Primarul Constantin Toma spune că odată cu reabilitarea bulevardului Unirii, printr-un proiect cu bani europeni, întreaga zonă din faţa viitorului sediu al Stării Civile va fi reconfigurată.

În fostul sediu al Stării Civile, de pe B-dul Nicolae Bălcescu, se va amenaja un centru de monitorizare video a traficului rutier. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, ce vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulaţiei, ceea ce va determina şi reducerea poluării.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite