Fermieri din Spania, înșelați de români. Prejudiciul este de jumătate de milion de euro VIDEO

0
Publicat:

Doi indivizi sunt cercetați pentru evaziune fiscală, pentru că au realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simulând de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare. La 500.000 de euro se ridică prejudiciul creat prin fraude.

„Marți, 23 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Buzău pun în aplicare 14 mandate de percheziție, la locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, în județul Buzău, privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Buzău, achiziţiile ar fi fost făcute de la furnizori de usturoi din Spania. Prejudiciul cauzat de cei doi șarlatani din Buzău se ridică la suma de 500.000 de euro. Cea mai mare valoare o au utilajele cumpărate de la spanioli.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, două persoane ar fi achiziţionat de la cetăţeni străini usturoi şi utilaje de manipulare a mărfii, inducând în eroare persoanele vătămate, prin prezentarea unor mijloace de plată electronice fictive", au arătat reprezentanţii IPJ Buzău.

Usturoiul obținut prin fraude SURSA Poliția Română
Usturoiul obținut prin fraude SURSA Poliția Română

Pentru a plăti produsele respective, persoanele în cauză s-au folosit de aplicaţii mobile prin intermediul cărora ar fi simulat tranzacţiile bancare. În final, în conturile partenerilor de afaceri din spaţiul intracomunitar nu au mai fi ajuns sumele respective de bani. Ulterior, marfa a fost vândută fără declararea veniturilor.

„Totodată, societatea comercială în cauză nu ar fi înregistrat în totalitate şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile realizate din tranzacţiile comerciale efectuate din spaţiul intracomunitar. Prejudiciul cauzat este de 500.000 de euro", a mai transmis IPJ Buzău.

Biroul de Presă al IPJ Buzău face precizarea, ca de fiecare dată, că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite