Familiile ruinate de incendiu, din Siriu, primesc ajutor de la rezerva de stat. Sinistrații vor locui în containere

0
Publicat:

Incendiul devastator din Muscelușa, comuna buzoiană Siriu, a lăsat fără acoperiș deasupra capului șase familii, care locuiau în trei case. Autoritățile centrale au hotărât ca acestea să primească de la rezerva de stat 12 containere modulare.

Trei case au fost distruse complet. SURSA ISU Buzău
Trei case au fost distruse complet. SURSA ISU Buzău

Pentru lichidarea flăcărilor, care s-au întins pe o suprafață de peste 600 de metri pătrați, pompierii buzoieni au avut nevoie de 17 ore. Cel mai probabil, cauza nenorocirii este un scurtcircuit la instalația electrică a uneia dintre locuințe, care a dus la propagarea flăcărilor și la celelalte clădiri din jur.

Autoritățile centrale, întrunite în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), au hotărât ca familiile afectate de incendiu să primească un ajutor de la rezerva de stat. Containerele le vor deveni case oamenilor și vor fi dotate corespunzător, cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi (18 octombrie, n.r.), în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în timpul ședinței stabilindu-se scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcții ușoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate de incendiul din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17 octombrie 2022, a afectat 3 clădiri pe o suprafață de 600 mp, 16 oameni, între care și copii, rămânând fără acoperiș deasupra capului”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Evenimentul de la Siriu este un nou motiv pentru pompieri de a face apel la oameni să fie deosebit de atenți atunci când utilizează sistemele de încălzire, fie sobe cu sau fără acumulare de căldură, reșouri sau calorifere electrice și să nu le lase nesupravegheate.

În cazul sobelor, oamenii trebuie să fie atenți la coșurile de fum, să nu fie deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din alcătuirea construcțiilor, deoarece acest lucru poate duce la izbucnirea incendiilor la locuințe și anexe gospodărești.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite