Centrul orașului Buzău va fi reabilitat complet. Când va fi gata totul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarată cu zece luni, modernizarea străzilor și platoului din centrul municipiului Buzău este încă departe de finalizare. Șantierul va rămâne deschis și în această iarnă.

Centrul Buzăului va căpăta un aspect modern. SURSA Primăria Buzău
Centrul Buzăului va căpăta un aspect modern. SURSA Primăria Buzău

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a vizitat șantierul și a constatat că lucrările din Piața Dacia nu vor fi finalizate până la finalul anului 2022, așa cum a anunțat inițial, la semnarea contractului de execuție.

Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul i-a anunțat pe buzoieni că investiția cu bani europeni ar putea fi inaugurat de abia în al doilea trimestru al anului viitor.

Constantin Toma a mai anunțat că șantierul va rămâne deschis și în această iarnă, iar când vremea va permite, muncitorii vor ieși la lucru.

Conform proiectului, pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti. Vor fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil.

De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate turiştilor. De la intersecţia de la Biserica „Sfinţii Îngeri” până la magazinul Dacia, Aleea Trandafirilor va fi închisă traficului rutier. Vor fi montaţi stâlpi retractabili pentru ca accesul auto să poată fi permis în cazuri speciale.

Când totul va fi gata, precizează Constantin Toma, Piața Dacia va fi transformată într-un spațiu modern, cu fântâni arteziene, unde buzoienii să poată petrece cât mai mult timp atunci când vor să se relaxeze în aer liber.

Edilul-șef al Buzăului speră că în următorii ani zona cuprinsă între Bazar și Parcul Sfinții Îngeri, exclusiv pietonală, să devină un punct de atracție pentru turiști.

Modernizarea centrului orașului se realizează printr-o investiție cu bani europeni, în valoare de aproximativ șase milioane de euro.

Începând de anul viitor, se va reabilita și fostul cinematograf Dacia, fiind vizată de lucrări inclusiv intrarea dintre cele două blocuri turn din centrul orașului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite