Experţii Politehnicii Bucureşti, uimiţi de proiectele futuriste ale unor elevi din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost recompensaţi de Consiliul Judeţean Buzău
Elevii au fost recompensaţi de Consiliul Judeţean Buzău

Două echipe de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău au obţinut o performanţă impresionantă. Au obţinut premiul întâi la etapa naţională a unui concurs de robotică şi soluţii inovatoare.

Competiţia se numeşte „FIRST LEGO League Challenge” şi este organizată de Universitatea Politehnică Bucureşti.

Robotul buzoienilor a executat 11 din cele 14 misiuni posibile şi a uimit juriul care în final i-a desemnat căştigători. Echipa lor a primit în final două premii, respectiv premiul I pentru proiectarea robotului şi premiul al III-lea pentru performanţa robotului

Cele două echipe premiante - una de clasa a VI-a, cealaltă de clasa a VIII-a - alături de profesorii coordonatori, au participat, miercuri, la o conferinţă de presă organizată de Consiliul Judeţean Buzău. 

Elevii au avut, astfel, ocazia să-şi etaleze micuţii roboţei, dar şi un proiect prin care un loc viran din comuna Mărăcineni ar putea fi transformat într-un complex de agrement pentru tineri.

”Noi am găsit un spaţiu liber, între Aqua Max şi cartierul Orizont în care vom construi două săli de sport, cu sport al viitorului şi sport din prezent, respectiv teren de atletism, baschet, tenis, minigolf, fotbal. De asemenea, vom avea spaţiu amenajat pentru jocuri olimpice atât pentru persoane sănătoase cât şi pentru persoanele cu dizabilităţi”, a spus Irina Drulea

Elevii şi-au construit proiectul pornind de la ideea că oamenii din Buzău nu fac mişcare, iar prin ideile lor au avut scopul de a-i determina pe locuitorii municipiului să iasă la mişcare, fie că sunt sănătoşi fie că sunt persoane cu dizabilităţi, pentru cele din urmă venind cu idei complet noi pentru Buzău.

”Pe pista de alergare vom avea amplasate cristale piezoelectrice. Cu ajutorul acestora putem acumula energie prin frecarea adidasilor de pistele de alergare. Acest sistem va fi utilizat si pentru masinile cu care îi putem aduce pe persoanele cu dizabilitati din diferite comune, ca Mărăcineni, Poşta  Câlnău. Excesul de apă s-ar folosi tot pentru producerea apei în interior, la hoteluri”, a declarat Irina Drulea.

Elevii care au făcut parte din cele două echipe câştigătoare la concursul naţional vor primi, zilele viitoare, o recompensă financiară, din partea Consiliului Judeţean Buzău.

Faza naţională a concursului FIRST LEGO League Challenge, competiţie ajunsă la al V-lea sezon, a avut la start 52 de echipe din toată ţara. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite