Proiect spectaculos: umbrele uriaşe de captare a apei de ploaie pe un bulevard din centrul Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umbrelele au deschidere inversă, pentru a strânge apa de ploaie
Umbrelele au deschidere inversă, pentru a strânge apa de ploaie

Unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului Buzău vizează reamenajarea Bulevardului Nicolae Bălcescu. Aici ar urma să fie amplasate umbrele uriaşe, deschise invers, care colectează apa de ploaie pentru a fi utilizată ulterior la întreţinerea spaţiilor verzi.

Specialiştii în atragerea de bani de la Uniunea Europeană, din Primăria Buzău, au în lucru numeroase proiecte prin care urmăresc să transforme oraşul. 

Pe lângă investiţiile în asfaltare sau cele privind eficienţa energetică, unul dintre cele mai importante obiective vizează reamenajarea Bulevardului Nicolae Bălcescu, porţiunea dintre Consiliul Judeţean şi poarta Parcului Crâng.

Pe acest segment ar urma să fie amenajate spaţii verzi şi piste pentru biciclişti, cu totul speciale. Bicicliştii care vor pedala pe pistele de biciclete amenajate de-a lungul bulevardului vor produce energie electrică.

„Avem un proiect de regenerare urbană foarte frumos pentru zona Bălcescu, care, de la CJ până la Parcul Crâng, va fi o zonă de promenadă cu foarte mult spaţiu verde, piste pentru biciclişti şi multe altele”, a declarat Luminiţa Colţeanu, şef Serviciu Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din Primăria Buzău.

Umbrelele au deschidere inversă, pentru a strânge apa de ploaie  

Tot pe această porţiune din bulevard, ar urma să fie amplasate umbrele uriaşe care să preia apa de ploaie, utilizată ulterior la întreţinerea spaţiilor verzi. 

Proiectul va fi întocmit după modelul întâlnit în oraşe din Suedia şi Norvegia. Apa de ploaie ajunge în câteva rezervoare, nu înainte însă de a trece printr-un filtru de purificare. 

„Apa de ploaie va fi colectată şi folosită ulterior pentru irigarea spaţiilor verzi”, spune Luminiţa Colţeanu.

Autorităţile locale din Buzău stabilesc strategia integrată de dezvoltare urbană, care presupune proiecte de mobilitate, de regenerare, proiecte majore. 

Obiectivul Serviciu Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din Primăria Buzău, condus de Luminiţa Colţeanu, este ca până în anul 2030  să fie implementate proiecte care însumează 300 de milioane de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite