Evaluare Națională 2023. Peste 200 de absolvenți de gimnaziu din Buzău au fugit de Matematică VIDEO

0
Publicat:

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut, miercuri, ultima probă a Evaluării Naționale, cea la matematică. Un număr de 233 de adolescenți buzoieni înscriși la Evaluarea Națională nu s-au prezentat la examen.

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, miercuri, proba la matematică, al doilea și ultimul test al examenului de Evaluare Națională.

Cei mai mulți dintre candidați au spus, la ieșirea din sălile de examen, că exercițiile au fost destul de ușoare, însă tot ei recunoșteau că au fost puşi în dificultate de câteva dintre exerciţiile de geometrie.

Înconjurați de colegii de clasă și de părinți, mulți dintre viitorii liceeni și-au făcut deja calculele, aproximând calificativele pe care le vor primi după corectarea tezelor de examen.

La nivelul județului Buzău, dintr-un total de 3.540 de elevi înscriși la proba de matematică, 233 dintre aceștia nu s-au prezentat.

Joi, 22 iunie 2023, are loc următoarea probă, doar pentru elevii care studiază în școli cu predare în limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 28 iunie, urmând ca cele finale, după depunerea contestațiilor, să fie făcute publice în data de 4 iulie 2023.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite