După modernizare, Bulevardul Unirii din Buzău va rămâne cu o singură bandă pe sens pentru autoturisme VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Buzău
Sursa Primăria Buzău

Imagini din proiectul tehnic de modernizare a Bulevardului Unirii, din Buzău, au fost publicate recent de edilul oraşului pe reţelele de socializare. Postarea a stârnit repede un val de reacţii, unele fiind de nemulţumire pentru faptul că va exista o singură bandă pe sens, pentru autovehicule.

Din clipul video în care au fost suprapuse două imagini, una filmată cu drona, cealaltă luată proiectul tehnic, reiese că va exista un singur sens de mers pentru autovehicule, dar şi o pistă separată pentru autobuze. 

Totodată, după modelul Căii Eroilor, cablurile de electricitate şi telecomunicaţii vor fi îngropate, iar trotuarele vor avea piste separate pentru biciclete.

Imaginile postate de primarul Constantin Toma au stârnit, atât reacţii pozitive, cât şi negative. 

Dacă unii dintre buzoieni au felicitat Primăria Buzău pentru acest proiect, alţii s-au declarat nemulţumiţi în special de faptul că va exista o singură bandă, pe sens, pentru autovehicule, situaţie care ar putea genera blocaje în trafic. 

”Chiar nu observă nimeni că se îngustează la o bandă pe sens în unele zone? La anumite ore, Unirii va deveni supraaglomerată în timp ce autobuzele vor avea bandă dedicata lor”, a scris Anita Bogdan.

VIDEO 

”Nu va grăbiţi cu aprecierile! Vom avea şi un management inteligent al traficului care va ajuta mult fluenţa traficului! Mersul cu autobuzul, cu bicicleta şi pe jos vor însemna poluare mai puţină şi sănătate mai bună!”, a răspuns Constantin Toma, primarul Buzăului.

Alte nemulţumiri au vizat locurile mai puţine de parcare, rezultate după reconfigurarea bulevardului.

Reabilitarea Bulevardului Unirii, investiţie cu bani europeni, va fi gata la jumătatea anului viitor. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite