Strada din Buzău unde poţi comite o gravă abatere de la regulile de circulaţie fără să rişti sancţiuni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linia continuă nu a fost avizată de Poliţie
Linia continuă nu a fost avizată de Poliţie

Încălcarea liniei continue este legală, pe o porţiune din strada Transilvaniei din municipiul Buzău. Nu este vorba despre vreo modificare a legislaţiei, ci despre gafa unor muncitori, care au trasat noul marcaj rutier înainte să afle că de fapt Poliţia nu autorizase execuţia lui. Primarul municipiului a anunţat pentru joi, 24 noiembrie, o şedinţă cu poliţia şi constructorul.

Încălcări ale liniei duble continue se produc frecvent pe strada Transilvaniei din Buzău, în dreptul a cel puţin cinci intersecţii cu străzi adiacente, dar şi porţi de acces în societăţi comerciale.

Drumul a fost modernizat, iar constructorul a trântit o linie dublă continuă interminabilă. Pe cât de conturat este noul marcaj, pe atât de invizibil pare în ochii şoferilor.

Linia dublă care separă sensurile de mers de pe strada Transilvaniei măsoară 1,5 kilometri şi are la capete sensuri giratorii. Unul dintre ele este atât de mic, încât camioanele cu marfă nu pot întoarce astfel încât să ajungă pe banda de pe care poate vira legal spre locul de livrare. 

Poliţia Rutieră Buzău a explicat că, încă din faza documentaţiei, noile marcaje au fost respinse, însă ele au fost trasate de muncitori cu câteva zile înainte de a afla răspunsul. Linia continuă de pe strada Transilvaniei nu are niciun efect, astfel că poliţiştii nu pot aplica sancţiuni în cazul în care şoferii nu le respectă.

”În urma analizării documentaţiei tehnice privind reabilitarea străzilor Transilvaniei, Unirii şi Aleea Industriilor, Serviciul Rutier Buzău a înaintat un aviz negativ Primăriei Municipiului Buzău în ceea ce priveşte modul de sistematizare pe aceste artere”, spune cms. şef Silviu Dinu, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Deocamdată, şoferii au dezlegare la încălcarea liniei continue, însă ei se tem că minunea nu poate dura la nesfârşit şi oricând pot fi opriţi în trafic şi sancţionaţi.

”La o adică, dacă vrea să-ţi ia permisul, ţi-l ia. De exemplu, eu trebuie să fac stânga. Mi-e şi frică să fac. Dacă mă vede poliţia, îmi ia permisul. Linia e linie. Noi vrem să o modifice, să fie întreruptă, să ştim şi noi pe unde avem traseu”, spune un taximetrist din zonă.

VIDEO

Reprezentanţii Primăriei, beneficiarul lucrării de modernizare, au anunţat organizarea unei şedinţe speciale în care se va discuta situaţia de pe strada Transilvaniei. 

”Joi vom avea o şedinţă pentru strada Transilvaniei, cu toţi factorii implicaţi, pentru a găsi cea mai bună soluţie, în consonanţă şi cu angajamentele luate pe proiectul finanţat de la U.E.”, a anunţat primarul Constantin Toma pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite