Două anchete a efectuat Avocatul Poporului în judeţul Buzău. Una a vizat Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avocatul poporului

Instituţia Avocatul Poporului a efectuat în 2017 două anchete proprii, în judeţul Buzău, atât ca urmare a unor sesizări din oficiu, cât şi pentru soluţionarea unor petiţii adresate de către cetăţeni. Prima a vizat Centrul Rezidenţial pentru Copilul cu Deficienţe de Vedere nr.11 iar cea de-a doua Primăria Municipiului Buzău.

Prima dintre investigaţii a pornit de la un rezident în Centrul Rezidenţial pentru Copilul cu Deficienţe de Vedere nr.11 Buzău care sesiza în martie 2017 faptul că hrana distribuită copiilor din centru este necorespunzătoare, fiind redusă în mod nejustificat cota de masă zilnică.

Ancheta avea să confirme aspectele sesizate. Din verificări a rezultat că la stabilirea meniului s-a avut în vedere asigurarea necesarului caloric per beneficiar, însă nu s-a asigurat hrană la valoarea zilnică minimă alocată per beneficiar (de 16,6 lei/beneficiar), potrivit Hotărârii de Guvern nr. 904 din 15 octombrie 2014. 

Cea de-a doua anchetă declanşată de Avocatul Poporului la Buzău a pornit de la articole de presă, din iulie 2017, conform cărora persoanele cu dizabilităţi erau nemulţumite că TransBus, societate subordonată Primăriei, elibera abonamente de călătorie la sediul transportatorului, situat la periferia oraşului, locaţie greu accesibilă mai ales pentru cei cu handicap fizic.

După mediatizarea situaţiei de către presa locală, reprezentanţii Primăriei Municipiului Buzău au procedat la organizarea unei întâlniri cu factorii implicaţi în această problemă şi a fost identificată o soluţie provizorie, până la implementarea noului sistem de taxare e-ticketing, preconizată până la finele anului 2017.

Astfel, pentru a evita deplasarea acestor persoane la sediul transportatorului, s-a decis ca abonamentele să fie eliberate de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău, soluţie agreată de reprezentanţii asociaţiilor prezente la întâlnirea din 03 iulie 2017, care reprezintă interesele acestei categorii de persoane.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile administraţiei publice şi societăţile comerciale aflate sub autoritatea acestora, contribuind la soluţionarea conflictelor dintre acestea, pe cale amiabilă, prin mediere şi dialog. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite