Doi frați, bătuți și sechestrați de un fost pușcăriaș. Copiii erau puși cu forța la muncă

0
0
Publicat:

Un caz de cruzime ieșită din comun față de copii s-a petrecut din localitatea buzoiană Căldărăști. Doi frați, de 13 și 16 ani, au fost obligați de un consătean să-i muncească o zi întreagă la câmp, iar când au vrut să plece acasă, au fost sechestrați și bătuți până au ajuns în spital.

Daniel a apucat să fugă din căruță. FOTO Iulian Bunilă
Daniel a apucat să fugă din căruță. FOTO Iulian Bunilă

Agresorul, care este fostul concubin al surorii victimelor, l-a avut complice pe un amic din sat.

Daniel, fratele cel mare al copiilor bătuți, spune că dimineață au mers toți trei la cules porumb, pentru a-l ajuta pe un vecin. La câmp, au avut ghinionul să-l întâlnească pe fostul lor cumnat, care a devenit brusc foarte agresiv cu ei.

Bărbatul și un amic de-ai săi i-au forțat pe băieți să urce în căruță și să-i ducă la cules coceni, dar într-un alt loc. Fratele cel mare spune că, după ce a primit pumni și bice pe spate, a reușit să sară din căruță și să se ascundă în zona stației CFR.

Daniel spune că a fost lovit cu pumnii în cap. FOTO Iulian Bunilă
Daniel spune că a fost lovit cu pumnii în cap. FOTO Iulian Bunilă

Frații mai mici ai lui Daniel au fost duși însă cu forța la gospodăria fostului lor cumnat, din satul Căldărăști, unde au fost puși să încarce gunoi de grajd într-o căruță, în bătaie de joc. Între timp, agresorul, tatăl său și amicul din sat se cinsteau și ascultau manele. Din când în când, închidea copiii într-o anexă, acolo unde îi bătea, cu muzica dată la maximum, pentru ca vecinii să nu audă strigătele copiilor după ajutor.

Anexa în care erau duși copiii. FOTO Iulian Bunilă
Anexa în care erau duși copiii. FOTO Iulian Bunilă

Victimele au avut noroc cu fratele mai mic al agresorului, care când a ajuns acasă de la serviciu și a observat dezastrul din gospodărie, împreună cu soția lui a decis să anunțe poliția prin apel la 112. Oamenii legii i-au încătușat pe agresori și i-au dus în arestul poliției. Copiii au fost găsiți într-o stare deplorabilă, plini de sânge, într-o cameră ferecată cu lacăt.

„În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici. În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat de urgenţă la locaţia indicată de apelant. (...) Poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

O echipă de la Telefonul copilului s-a deplasat în regim de urgență la spital pentru a discuta cu reprezentanții unității și cu reprezentantul legal al copiilor.

Specialiștii DGASPC vor continua demersurile de evaluare a situației minorilor imediat ce starea de sănătate a acestora ne va permite, în colaborare cu autoritățile competente, pentru a decide asupra măsurilor ce se impun în acord cu prevederile legii.

Cei doi agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile. Agresorul a mai făcut pușcărie în trecut, pentru atacarea cu o armă albă a unui polițist.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite