VIDEO Cuplu de pensionari, atacat de câini de luptă într-un parc din Buzău. Bărbatului i-a fost sfâşiată mâna dreaptă

0
0
Cei doi pensionari vor fi mai atenţi atunci când vor ieşi la plimbare prin parc   Foto Iulian Bunilă
Cei doi pensionari vor fi mai atenţi atunci când vor ieşi la plimbare prin parc   Foto Iulian Bunilă

O plimbare prin parc, încheiată la spital. Un cuplu de pensionari a fost atacat joi de câini de luptă, în timp ce se odihneau pe o bancă dintr-un important parc din Buzău. Bărbatul s-a ales cu multiple răni la braţul drept si a ajuns la urgenţe. Poliţia îl caută acum pe stăpânul câinelui.

Întâmplarea a avut loc spre orele amiezii, pe o alee din Parcul Crâng, de lângă locul de joacă pentru copii. Profesorul pensionar Stelian Dona şi soţia sa ieşiseră să îşi plimbe căţelul.

Au poposit pe o bancă pentru a se odihni când, din senin, s-au trezit lângă ei cu doi câini de luptă Pitbull, lăsaţi liberi de stăpân. Unul dintre ei s-a repezit spre căţelul familiei Dona iar când pensionarul a sărit să-l apere, s-a trezit cu braţul între fălcile animalului.

”Am văzut câinele de luptă cum a trecut în fugă pe lângă mine pentru a ajunge la căţelul aflat sub bancă. Am prins pitbulul de ceafă dar s-a răsucit şi mi-a înfipt colţii în antebraţul drept. Am avut noroc că a fugit apoi după căţel”, spune Stelian Dona, victima atacului.

Soţia bărbatului a început să ţipe iar după câteva secunde au apărut stăpânii câinilor de luptă, doi tineri de aproximativ 30 de ani. Şi-au potolit animalele şi după un schimb de replici cu femeia au fugit în pădure. Între timp un martor a sunat la 112 pentru a alerta poliţia.

”Cei doi câini de luptă erau liberi şi fără botniţă. Unul s-a repezit la căţelul nostru şi în câteva clipe l-am văzut pe soţul meu trântit pe jos şi câinele Pitbull care muşca din el. Când au venit stăpânii animalelor mi-au zis că au curajul să lase copilul cu ei acasă. Apoi au fugit în pădure”, spune Ana Dona, soţia bărbatului.

Soţii Dona au mers la spital pentru îngrijiri la braţul sfâşiat de pitbuli al bărbatului şi pentru a scoate un certificat medico-legal. Oamenii au depus apoi plângere la Poliţie. 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite