Doi dintre agresorii activistului civic din Buzău au ajuns în arest. Cel de-al treilea, lăsat să plece acasă. Reacţia MAI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorii au fost reţinuţi duminică
Agresorii au fost reţinuţi duminică

Agresorii activistului civic din Buzău sunt doi fraţi, de 41 şi 44 de ani, şi un amic al acestora, de 27 de ani, care deţin mici crescătorii de păsări în localităţile Săpoca şi Cernăteşti. Doi dintre aceştia au primit mandat de arestare, iar cel de-al treilea a fost lăsat să plece acasă, fiind plasat sub control judiciar.

UPDATE 21.15 Instanţa a emis mandat de arestare preventiva în cazul a doi dintre agresorii activistului civic, faţă de al treilea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar.

Au ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile unul dintre fraţii implicaţi în conflict, cel de 44 de ani, şi amicul lor, de 27 de ani. Bărbatul de 41 de ani a fost lăsat să plece acasă.  

Cei trei bărbaţi din Săpoca şi Cernăteşti sunt cercetaţi pentru distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

ŞTIREA INIŢIALĂ 

În imaginile filmate chiar de victimă, activistul Robert Niţu, se vede clar că poliţiştii chemaţi să-i imobilizeze pe cei trei bătăuşi sunt depăşiţi de situaţie.

În loc să-l scape pe bărbatul de 41 de ani din mâinile turbulenţilor, agenţii asistau cum bărbatul era lovit cu sălbăticie. Intervenţia dezastruoasă a forţelor de ordine face acum obiectul unei anchete penale. În urma apariţiei imaginilor, Poliţia Română a trimis corpul de control la Buzău.

„La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău tocmai pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj care a intervenit, modul cum au gestionat mai departe poliţiştii de la IPJ Buzău a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Cei doi fraţi, de 44 şi 41 de ani, au fost reţinuţi împreună cu amicul lor, de 27 de ani, după ce, sâmbătă după-amiază, l-au agresat pe un activist care îi filmase în timp ce vindeau pui ilegal, la marginea drumului.

După ce s-a ales cu luneta spartă la maşină, victima a încercat să fugă dinspre Săpoca, spre comuna vecină, Cernăteşti, cu maşinile agresorilor după el. După o urmărire, cu maşini tamponate şi bătăi, activistul a fost întâmpinat de un echipaj de poliţie solicitat să-i ofere protecţie. De faţă cu aceştia, agresorii au continuat să-l lovească pe activist.

Într-un târziu, bătăuşii au fost potoliţi de mascaţi. Au fost audiaţi sâmbătă seară iar după câteva ore au fost eliberaţi, după ce procurorul de caz a considerat că aceştia nu prezintă un pericol social. Au fost reţinuţi abia a doua zi, după ce postările activistului au inflamat opinia publică.

Agresorii ar putea fi cercetaţi inclusiv pentru ultraj. „Ieri s-a luat măsura reţinerii celor trei agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Vă recomandăm şi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite