Directorul și patru angajați ai unui fost centru de plasament, cercetați penal după ce au furat lemnele destinate încălzirii clădirii

0
Publicat:

Directorul unui fost centru rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului, alături de mai mulţi angajaţi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi gestiune frauduloasă după ce şi-ar fi însuşit 280 metri cubi de lemn de foc din rezerva instituţiei, prejudiciul fiind de peste 130.000 de lei.

Lemnele au dispărut din rezerva instituției. SURSA Arhivă
Lemnele au dispărut din rezerva instituției. SURSA Arhivă

Poliţiştii buzoieni au efectuat, marți dimineață, un număr de opt percheziții, dintre care șapte domiciliare și una la sediul unei instituții, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

Potrivit unor surse, instituția ai cărei angajați sunt vizați de anchetă este fostul centru rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului din localitatea Beceni, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău. Cercetările ar fi plecat de la o sesizare pe care ar fi făcut-o reprezentanţi ai DGASPC.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai unei instituţii publice din Buzău și-ar fi însușit din gestiunea unităţii aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc. Valoarea prejudiciului este estimată la 132.000 de lei”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii buzoieni au descoperit şi ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos.

Totodată, la domiciliul uneia dintre persoanele percheziționate a fost descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor un pistol cu aer comprimat, din categoria armelor neletale care sunt supuse autorizării, pentru care persoana în cauză nu deținea autorizație.

Au fost puse în executare un număr de cinci mandate de aducere emise pe numele a doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 26 şi 52 de ani, toţi din județul Buzău.

Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Cercetătrile sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Centrul rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului din localitatea Beceni a fost închis în urmă cu mai bine de doi ani, conform unui proiect prin care s-a urmărit creșterea șanselor de integrare socială și profesională a copiilor din centrele clasice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite