Dascălul înjunghiat într-o biserică din Buzău, transferat la un spital din București VIDEO

0
Publicat:

Dascălul atacat duminică dimineață cu un cuțit, într-o biserică din Puiești, județul Buzău, a fost transferat la un spital din Capitală. A suferit o rană adâncă de circa opt centimetri, în zona toracelui.

Au fost momente de groază în biserica din localitatea Dăscălești, comuna Puiești. Un enoriaș deranjat de prezenta unui angajat al firmei care păzește lăcașul de cult a plecat de la slujbă și s-a întors cu un cuțit. L-a înjunghiat pe dascăl, după care s-a făcut nevăzut.

„A venit la biserică Nicu, așa știm că îl cheamă, s-a închinat, a dat mâna cu toată populația, s-a pus jos, a plecat înapoi, acasă, a venit cu cuțitul și când a intrat în biserică a dat în dascăl, l-a tăiat pe dascăl”, ne-a declarat un martor.

În timp ce localnicii încercau să ajute victima, agresorul a fugit acasă, unde a și fost găsit de oamenii legii.

O cameră de supraveghere îl surprinde pe atacator când iese, pe bicicletă, din curtea bisericii în care tocmai îl înjunghiase pe dascăl. Pentru că a opus rezistență, oamenii legii au fost nevoiți să folosească un spray iritant.

„Au venit mascații, s-au dus după acolo acasă, a început să arunce cu pietoaie, el tot cu cuțitul în mână. Până când nu i-a dat cu spray, nu s-a potolit”, ne-a mărturisit Nicolae Gheorghe, clopotarul bisericii din Dăscălești.

Agresorul a fost dus la secția de politie din comuna Puiești, acolo unde a fost audiat mai multe ore.

„Din primele investigații, a reieșit că în urma unui conflict spontan un locanic de 38 de ani ar fi fost înjunghiat cu un obiect ascuțit contondent de către un alt bărbat de 62 de ani”, a spus Tiberiu Tarcoci, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Bărbatul a fost dus inițial la spitalul din Râmnicu Sărat, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Județean de urgență Buzău.

„Pacientul este stabil respirator și hemodinamic, s-a efectuat cu CT de torace, unde avem un hemopneumothorax, undeva la opt centimetri”, a declarat Nicoleta Popescu, șef secție UPU Buzău

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean Buzău, unde medicii au stabilit că a suferit o rană adâncă de circa opt centimetri, în zona toracelui, fiindu-i atins și unul dintre plămâni.

După ce i-a fost montat un dispozitiv pentru drenaj, s-a luat decizia transportării bărbatului la Spitalul Militar din București.

Agresorul va fi expertizat psihiatric pentru a se vedea dacă avea discernământ la momentul comiterii faptei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite